Polku talvien pelastamiseen

POWin polku talvien pelastamiseen johtaa meitä kohti kestävää ja vähäpäästöistä yhteiskuntaa. Kannustamme kaikkia talvien ystäviä kulkemaan tätä polkua!

Kyse on isoista ja pienistä muutoksista ja teoista, joita jokainen meistä voi tehdä. Tärkeintä on tehdä tekoja jotka edistävät rakenteellista muutosta kohti ilmastoystävällistä yhteiskuntaa. Astu kanssamme polulle, joka ohjaa meidät tähän suuntaan.

Vaikuta politiikkaan

Jotta talvet voidaan pelastaa, koko yhteiskuntaa täytyy muuttaa. Käytä äänioikeuttasi ja äänestä ehdokkaita, jotka pitävät ympäristömme puolta. Kannusta päättäjiä, kun he ovat oikealla tiellä ja kiritä tiukempiin päätöksiin, kun aihetta on.

Lue lisää: Powin polku – vaikuta politiikkaan

Ole äänessä

Ilmastoaktivismia ei ole ilman aktiiveja. Puhu ilmastokriisistä ystävillesi, perheellesi ja työtovereillesi sekä sosiaalisen median verkostoissasi. Yksittäisen henkilön ilmastoteko kasvaa vaikutukseltaan sitä mukaa kun se innostaa myös muita toimimaan.

Lue lisää: Powin polku – ole äänessä

Opiskele

Tieto lisää ymmärrystä ja motivoi toimimaan! Haluatko oppia lisää ilmastonmuutoksesta? POW pyrkii jakamaan helposti ymmärrettävää tietoa ilmastonmuutoksesta, sen vaikutuksista ja konkreettisista ratkaisuista. Lue ilmastokriisistä ja sen ratkaisuista myös netistä, kirjoista sekä luotettavista tiedotusvälineistä sekä seuraa somessa aktiivisia aiheesta puhujia – sen jälkeen, kerro oppimastasi muille!

Lue lisää: Powin polku – opiskele

Elä yksinkertaisemmin

Asu ilmastoystävällisesti, vähennä kulutustasi, älä osta mitään turhaa, vuokraa ja lainaa, käytä tavaroita uudelleen ja pidempään sekä kierrätä asiat joita et enää tarvitse.

Lue lisää: Powin polku – elä yksinkertaisemmin

Syö ilmastoystävällisesti

Suosi kasvisruokaa ja vältä eläinperäisiä tuotteita. Hyödynnä sesongissa olevia vihanneksia sekä minimoi ruokahävikki. Jos pystyt, suosi reilusti ja vastuullisesti tuotettua ruokaa, vaikka se olisi kalliimpaa.

Lue lisää: Powin polku – syö ilmastoystävällisesti

Matkusta fiksummin

Käytä arjen matkoilla mahdollisimman paljon joukkoliikennettä, kimppakyytejä ja polkupyörää. Pyri autoilussa minimoimaan fossiilisten polttoaineiden kulutus. Suosi lähimatkailua. Valitse juna lentämisen sijaan ja jos lennät, ole kohteessa kerralla pidempään.

Lue lisää: Powin polku – matkusta fiksummin

Äänestä lompakollasi 

Suosi yrityksiä, joiden tuotteet ja toimintatavat ovat ympäristöystävällisiä ja joille ympäristöstä huolehtiminen on etusijalla. Varmista että säästösi ja sijoituksesi on ohjattu ilmastoystävällisiin sijoituskohteisiin. Kompensoi ne päästöt, joita et voi välttää ja anna tukesi ilmastojärjestöille, jotka kirittävät yhteiskunnan muutosta.

Lue lisää: Powin polku – äänestä lompakollasi

oppaat & TYÖKALUT

OPAS

Ilmastoystävällisen matkan ABC

Tärkeimmät päätökset matkan ilmastovaikutusten osalta tehdään jo ennen matkaa, mutta myös sillä mitä teet matkan aikana ja kohteessa on väliä. Kohdistamalla kulutuksemme ilmastoystävällisesti toimiviin yrityksiin varmistamme ilmastoystävällisen toiminnan jatkuvuuden.

Tutustu vinkkeihin

KIERTOTALOUS

POW X EMMY YHTEISTYÖ

Talviharrastamisessa toimivat ja sopivat vaatteet ovat olennaisessa roolissa, mutta myös merkittävä päästölähde. POW x Emmy -yhteistyö mahdollistaa henkilöille ja yritykselle reitin lahjoittaa tarpeettomat talvi- ja ulkoiluvaatteet Emmyn myytäväksi. Myynnistä saatavat tuotot ohjataan POWin tekemään ilmastotyöhön.

Kierrätä talvivaatteesi

POW polku blogissa

MOBILITY MONTH 2023 ALKAA!

MOBILITY MONTH 2023 ALKAA!

POWin viimevuotinen liikenteen päästöihin keskittyvä kampanja POW Mobility Week tulee tänä vuonna uudistettuna ja laajennettuna kuukauden mittaisena kampanjana, joka alkaa keskiviikkona 1. maaliskuuta. “POW Mobility...

lue lisää
LUPAUS TALVELLE ON ENNEN KAIKKEA LUPAUS TOIMIA!

LUPAUS TALVELLE ON ENNEN KAIKKEA LUPAUS TOIMIA!

Yli 80% suomalaisista on huolissaan ilmastonmuutoksesta, mutta siitä huolimatta Suomen ilmastotavoitteet eivät monilta osin toteudu. Tarvitaan sekä rakenteellista muutosta että toimia jokaiselta yksilöltä, jotta...

lue lisää

Tule Mukaan pelastamaan talvia

Protect Our Winters Finland aktivoi talviurheilun ystäviä ja talvilajien parissa toimivia yrityksiä pelastamaan talvemme toimimalla ilmastonmuutosta vastaan.