KESTÄVÄSTI RUKALLE

Tärkeimmät päätökset matkan ilmastovaikutusten osalta tehdään jo ennen matkaa!

Aloita kestävän matkan suunnittelu POW-oppaan avulla!

REISSAAMASSA Rukalle? POWin ilmastoystävällisen matkan opas auttaa sinua tekemään kestäviä valintoja matkallasi!

POW ja Ruka yhteistyössä haluavat tarjota matkailijoille vähäpäästöisempiä tapoja matkustaa ulkoilu- ja talviharrastusten pariin sekä normalisoida kestäviä valintoja niin ennen matkaa, matkalla kuin matkan jälkeenkin.

Pienellä suunnittelulla ja tietoisilla valinnoilla kestävä matka toteutuu vaivattomasti – POW-oppaista löytyvät vastuullisemmat valinnat tuovat matkalle uusia sävyjä ja kokemuksia, ja joiden avulla suojelemme talvia sekä paikkoja, joita rakastamme.

Vaikka kestävän matkailun edistämisessä riittää vielä työtä – se on kuitenkin mahdollinen jo moniin kotimaisiin kohteisiin – kuten Rukalle!

Matkaa suunniteltaessa mielen päällä saattaa olla seuraavia kysymyksiä:

 • Mitä asioita tulee ottaa huomioon matkaa suunnitellessa, jotta matka todella toteutuu kestävästi?
 • Miksi valita kestävästi? Entä raha ja aika?
 • Pääseekö julkisilla perille asti ja voiko autoton edes haaveilla matkasta lumen ja luonnon keskelle?

Näihin kysymyksiin POW-opas pyrkii antamaan vastauksia ja tarjoamaan ratkaisuja. Opas on jaettu neljään osaan helpottamaan matkan suunnittelun ja toteutuksen jokaista vaihetta:

 1. ENNEN MATKAA -osasta löydät asioita, joita tulisi ottaa huomioon ennen matkan aloittamista
 2. MATKALLA -osasta löydät huomioitavia asioita matkan päällä
 3. KOHTEESSA -osio antaa vinkit itse kohteessa fiksujen valintojen tekemiseen
 4. MATKAN JÄLKEEN -osiosta saat tärpit matkan jälkeiselle ajalle.

Valitsemalla vähäpäästöisen matkan olet osa talvien pelastajien joukkoa!

Miksi kestävästi toteutettu matka on talvien suojelua?

Matkailu on vastuussa arvioiden mukaan noin 8% maailman hiilidioksidipäästöistä – puhutaan merkittävästä hiilijalanjäljestä. Matkailun negatiiviset ympäristövaikutukset syntyvät laajalti kiinteistöjen energiankulutuksesta, liikenteestä, jätteistä, päästöistä ja melusta. Myös ympäristön kuluminen on haaste erityisesti luonnoltaan herkillä alueilla. Valtaosa ihmisten vapaa-ajanvieton negatiivisista ympäristövaikutuksista johtuukin matkailusta johtavasta liikkumisesta. (Visit Finland 2022)

Päästöt lämmittävät maapalloamme, jonka seurauksena myös meille rakkaat talvet ovat uhattuina. Ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos näkyy takapihoillamme jo tänään. Arktisella alueella ilmasto lämpenee jopa 3-4 kertaista vauhtia muihin alueisiin verrattuna. Suomessa ilmasto on lämmennyt jo noin 2°C esiteolliseen aikaan verrattuna.

Lumipeitteen karatessa yhä pohjoisemmaksi ja talvien muuttuessa vuosi vuodelta epävarmemmiksi, on riski, että lumi on vain harvojen – ja pääasiassa rikkaiden herkkua. Hiihtokeskuksien turvautuessa energiantensiiviseen ja vettä laajalti tarvitsevaan keinotekoiseen lumettamiseen, on selvää, että kehitys näkyy tulevaisuudessa myös talvilajien harrastajien lompakolla. 

Sitoutumalla talvia suojeleviin ja näin ollen ilmastonmuutosta hillitseviin toimenpiteisiin – muun muassa ajamalla kestävän matkailun muutosta ja suosimalla kestävän matkailun periaatteita – voimme olla mahdollistamassa talvien ilot myös tuleville sukupolville ja niille, jotka saavat vasta ensimmäisiä kosketuksia tuohon taianomaiseen valkoiseen.

Kestävän matkailun valtavirtaistuminen vaatii toimia yrityksiltä, päättäjiltä sekä matkailijoilta. Sen ytimessä ovat kestävän matkailun valintojen helppous tarjottavien vaihtoehtojen puitteissa, hinnan alhaisuus päästöintesiivisiin vaihtoehtoihin verrattuna, kestävän matkailun infrastruktuurin suosiminen ja tukeminen päättäjien pöydässä sekä mielikuvat onnistuneesta matkasta.

Kestävä matkailu on yksi POWin strategian painopisteistä. Teemme jatkuvasti työtä kestävän matkailun edistämiseksi ja parempien vaihtoehtojen puolesta. Kestävästi oppaat ovat osa POWin toteuttamaa Liiku Fiksummin -hanketta.

Vain yhdessä voimme viedä eteenpäin matkailun muutosta kestävämmäksi – ja näin ollen pelastaa talvet! 

”Rukan yhtenä tärkeimmistä vastuullisuustoiminnan tavoitteista on varmistaa, että tulevillakin sukupolvilla on mahdollisuus nauttia lumen riemuista. Emme tavoittele pikavoittoja, vaan haluamme toimia vastuullisen matkailun esimerkkinä myös muille matkailuyrittäjille niin paikallisesti, kuin valtakunnallisestikin. ”

Ruka

Ruka KESTÄVÄN MATKAILUN KOHTEENA

Rukan vastuullisuustoiminnan kulmakivenä on taata myös tuleville sukupolville mahdollisuus nauttia laskemisesta sekä lumen riemuista. Ruka haluaa kasvaa ja kehittyä ainutlaatuista luontoaan ja ympäristöään kunnioittaen.

Ruka on ollut energian käytön osalta hiilineutraali hiihtokeskus vuodesta 2018 scope 1 ja scope 2 luokissa. Lisäksi kaikki Rukan Ski-Inn majoituskohteet ovat olleet energiankäytön osalta hiilineutraaleja jo vuodesta 2008, jolloin Ruka siirtyi uusiutuvista luonnonvaroista tuotetun sähkön käyttöön. Siten myöskään hissien pyörittämisestä, lumetuksesta tai rinteiden valaistuksesta ei aiheudu kasvihuonekaasupäästöjä.

Lämmityksessä hiihtokeskus käyttää lähes kaikissa kiinteistöissään biokaukolämpöä ja maalämpöä, ja muissa uusiutuvaa sähköä. Sähkö on tuotettu vesi- ja tuulivoimalla ja lämpö puuhakkeella. Rinnekoneissa Ruka käyttää 100-prosenttisesti jätteistä ja tähteistä valmistettua uusiutuvaa polttoöljyä. Lisäksi kerran vuodessa Ruka kompensoi WWF:n suositteleman Gold Standard -sertifikaatin mukaisesti Rukan Ski Bussien päästöt sekä henkilökunnan työmatkoista, kuten lennoista ja automatkoista, syntyvät päästöt.

Rukatunturi Oy yhdessä tytäryhtiö Pyhätunturi Oy:n kanssa olivat ensimmäiset hiihtokeskukset Suomessa, joille myönnettiin Sustainable Travel Finland -merkki heinäkuussa 2020. Sustainable Travel Finland -ohjelman kriteereihin kuuluu muun muassa sitoutuminen kestävän matkailun kehittämiseen, tietotaidon lisäämiseen, kehityssuunnitelman toteuttamiseen sekä vastuullisesta matkailusta viestimiseen.

Lue lisää tavoitteista ja teoista Rukan vastuullisuusohjelmasta.” (Vastuullisuusohjelma | Ruka.fi)

ennen matkaa

Tärkeimmät päätökset matkan ilmastovaikutusten osalta tehdään jo ennen matkaa ja hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty. Kohteen sijainti ja sen valinta vaikuttaa  merkittävästi matkan päästöihin. Lisäksi valitsemalla kohteen, joka toimii vastuullisesti niin ympäristön kuin myös sosiaaliset näkökulmat huomioiden, tuet samalla alueen mahdollisuuksia kehittää palveluita jatkossakin kestävällä tavalla.

Valitse vähäpäästöinen liikkumismuoto

Muista, että suurin osa matkan päästöistä aiheutuu liikkumisesta kohteeseen. Liikenne aiheuttaa noin 75 prosenttia matkailun päästöistä, ja liikenteestä lentomatkustaminen aiheuttaa arviolta noin 40% prosenttia. (Visit Finland)

Valitse siksi mahdollisimman ilmastoystävällinen matkustusmuoto. Suosi siis julkista liikennettä ja vältä lentämistä.

Maata pitkin matkaamalla Rukalle pääsee ensin junateitse Ouluun, Rovaniemelle tai Kemijärvelle, josta matkaa jatketaan bussiyhteydellä tai omalla autolla Kuusamoon ja lopulta Rukalle.

Jos kuitenkin päädyt autolla liikkumiseen, valitse mahdollisuuksien mukaan sähkö- tai kaasuauto kulkuvälineeksi. Kaasuautolla kulkiessasi, muista tankata biokaasua fossiilisen kaasun sijaan.

Matkan pituuteen ja matkustusmuodon tuomia päästöjen eroja voit vertailla esimerkiksi RouteZero laskurilla.

 

HALUAN SÄÄSTÄÄ AIKAA:

Aikaa säästät parhaiten valitsemalla yöjunan joko Ouluun tai Kemijärvelle – yöjunassa unet maittavat mukavasti ja aamulla herätessä suurin osa matkasta on jo taitettu. Kemijärveltä lähtevä bussiyhteys palvelee erinomaisesti yöjunalla sinne saapuvia matkaajia. Autojunaan voi myös pakata oman auton ja hypätä virkeänä rattiin aamulla.

Junaliput löydät VR sivuilta.
Bussiliput voit ostaa Matkahuollon sivuilta ja bussiaikataulut Rukalle kootusti löydät täältä.

 

HALUAN SÄÄSTÄÄ RAHAA:

Sesonkiaikaan junalippujen oston kanssa kannattaa olla liikkeellä hyvissä ajoin. Sesongin ulkopuolella auto-juna paketti saattaa hyvinkin tulla halvemmaksi kuin pelkät polttoaineet ja rentoutumisen voi aloittaa heti junaan istuessa.

Tiesithän, että ostamalla yöhytin junasta kaverin kanssa, vain toisen teistä täytyy ostaa lippu ja kustannukset voitte jakaa kahtia! 

Valitettavasti kaikkialta Suomesta kulkuyhteydet julkisilla Rukalle eivät ole vielä huipussaan. Jos lähtöpaikastasi ei pääse julkisilla Rukalle, lähde matkalle mieluiten kimppakyydillä, mikäli oma auto ei tule täyteen jo omasta perheestä tai kaveriporukasta. Kimppakyytejä löytyy usein paikkakuntakohtaisista Facebook-ryhmistä.

VALITSE KESTÄVÄÄ MATKAA TUKEVA MAJOITUSPAIKKA

Valitse majoitus, joka sijaitsee niin, että pystyt minimoimaan liikkumisen fossiilipäästöt kohteessa. Tarkista myös majoituspaikan ilmastolupaukset. Millaisia energialähteitä majapaikka käyttää ja miten siellä huolehditaan jätteistä ja kierrätyksestä? Tarjotaanko aamiaisella luomua ja kasvispainotteisia vaihtoehtoja?

Rukalta löytyy rauhallisia majoituspaikkoja suoraan rinteen lähettyviltä, jolloin pääset hyppäämään rinteeseen suoraan huoneiston tai hotellin ovelta. Valitsemalla tällaisen majoituksen säästät muuten matkan päästä kulkemisen polttoainekulut sekä sen matkaamiseen kuluvan ajan.

Autoton lasketteluloma onnistuu esimerkiksi Rukan  Ski Inn -majoituskohteissa. Bussiyhteys Rovaniemen sekä Kemijärven juna-asemilta saapuu majoitusten viereen ja rinteet ja palvelut ovat kävelymatkan päässä majoituksesta.  

Ski-Inn majoituskonsepti myös yhdistää yksityisten omistamat loma-asunnot tehokkaaseen vuokraukseen – tällä pyritään hyödyntämään majoituksia mahdollisimman monipuolisesti ja energiatehokkaasti sen sijaan että yksityisten omistamat lomakodit olisivat suurimman osan vuodesta tyhjillään.

Jos liikut sähköautolla, voit ladata auton mm. Ruka kylän parkkipaikalla sekä Ski-Inn Hotelli Rukan latauspaikoilla. Lisätietoja Rukan latauspaikoista löydät täältä. Voit myös etsiä sähköauton latauspaikalla varustettuja majoituksia Lomarenkaan ja Airbnb:n hakupalveluissa.

LAINAA TAI VUOKRAA VÄLINEET

Talviharrastamisessa toimivat ja sopivat vaatteet sekä välineet ovat olennaisessa roolissa, mutta myös merkittävä päästölähde. 

Jos sinulla on käyttöä harrastusvälineille vain harvoin, pohdi olisiko välineiden ostamisen sijasta järkevämpää lainata tai vuokrata. Vuokraamalla säästyt myös välineiden kuljettamisrumbasta ja kevennät matkatavaroiden painoa – näin säästät esimerkiksi autoillessa polttoainepäästöjä ja siten siihen kuluvaa rahaa.

Rukan hiihtokeskuksessa on useita lumilajeihin keskittyneitä vuokraamoja. Myös maastopyöriä, fatbikeja, kanootteja, sup-lautoja ja muita ulkoilmavälineitä voi Rukalla vuokrata kattavasti, tutustu eri palveluntarjoajiin sekä vaihtoehtoihin Rukan sivulla.

Myös Partioaitan retkeilyvarusteiden vuokrauspalveluun kannattaa tutustua. Silloin voit hakea tarvittavat retkivarusteet mukaan matkaan jo ennen reissun alkua esimerkiksi Oulusta tai Rovaniemeltä. 

Myös lähipiiriltä ja harrastusporukoista kannattaa kysellä rohkeasti lainattavia välineitä! 

KODIN ENERGIANKULUTUKSEN MINIMOINTI KOTOA POISSA OLLESSASI

  Laske asuntosi lämpötilaa poissaolosi ajaksi, jos asunto jää tyhjilleen (Motivan suositus min.+15C).

  Varmista myös, että kodinkoneet ja medialaitteet eivät jää valmiustilaan ja valot on kotoa sammutettu. Näin säästät sekä energiaa, sähkölaskussa sekä luontoa.

  osta talvivaatteet secondhandina

   Talviharrastamisessa toimivat ja sopivat vaatteet ovat olennaisessa roolissa, mutta myös merkittävä päästölähde. Osta talvivaatteet ja välineet käytettynä aina kun mahdollista.

    

   Tutustu esimerkiksi EMMY x POW valikoimaan. Myynnistä saatavat tuotot ohjataan POWin tekemään ilmastotyöhön.

   Muita hyviä paikkoja seconhand-ostosten tekoon ovat muun muassa Facebook-kirppikset sekä Tori.fi 

   matkalla Rukalle

   Aja kestävästi

   Jos liikut  autolla, muista kevyempi kaasujalka ja taloudellinen ajotapa.

   Sähköautolla liikkuessasi löydät latauspisteet matkalla pohjoiseen Latauskartta.fi -palvelusta.

   Sähköautolla matka taittuu helposti Helsingistä Rukalle. Pääkaupunkiseudulta pohjoiseen päin ajaessa sähköauton voi ladata muun muassa suurteholaturilla Graanin McDonaldsilla Mikkelissä sekä Suomussalmella Jalonniemi-talon pihassa (5-tien varrella) Recharge infran neljän auton suurteholatauspisteellä

   Mitä enemmän matkustajia, sitä suuremmalle porukalle päästöt jakautuvat. Suosi kimppakyytejä ja tarjoa kyyti samaan suuntaan menevälle!

   Pakkaa järkevästi! Jokainen kilo autossa lisää polttoaineen kulutusta – siksi on hyvä harkita esimerkiksi välineiden vuokraamista!

   Jaa kokemuksia matkalta ja inspiroi muita

   Vaikuttavin ilmastoteko on sellainen, joka saa muutkin toimimaan!

    

   Jos valitsit vähäpäästöisen matkustusmuodon, eli esim. junan, bussin tai sähkö/kaasuauton, niin jaa matkan vaiheet ja hyvät puolet sosiaalisessa mediassa, jotta inspiroit muita tekemään samoin.

    

   Tägää somessa @protectourwintersfinland tai #Matkustafiksummin #PelastetaanTalvet

   ”Majoittuessa Rukalla voi helposti viettää päivän kierrellessä reittejä, joihin pääsee kävellen. Vinkkejä maisemien ihailuun tai kuvaamiseen Rukalla: Rukan huippu, Juhannuskallio Juhanuskallion reitiltä avautuu avarat maisemat ympäröiville järville, tuntureille ja metsiin. Näyttävimmät ovat Valtavaara pohjoisessa ja Pyhävaara etelän suunnassa. Maisema itään on usein keskitalvella upean vaaleanpunainen auringon laskiessa. Valtavaara Valtavaaralle pääsee Rukan kylästä, kun ensin tulee tunturin yli goldolilla ja jatkaa matkaa siitä kävellen. Reittin on melko jyrkkä, mutta ylhäällä odottaa upeat maisemat Konttaisen suuntaan pohjoiseen. Reitin varrella on suuria kuusia, jotka keräävät talvella tykkyä ja tekevät reitistä erityisen kauniin. Ovatpa maisemat valokuvaukseen lähellä tai kaukana, on niissä kaikissa tärkeä sanoma. Luontoa ja talvia täytyy suojella.”
   Eeva Mäkinen

   Valokuvaaja / POW-lähettiläs

   kohteessa: kun saavut Rukalle

   Liiku kohteessa ilman autoa

   Rukan kylässä majoittuessasi pärjäät erinomaisesti ilman autoa, sillä kaikki tarvittavat palvelut ovat kätevästi kävelymatkan päässä ja paikallisliikenne on toimivaa erityisesti Rukan alueella.

   SkiBus liikennöi sesonkiaikaan Rukan alueella ja on maksuton voimassa olevalla hissilipulla tai laskettelu- tai lautailuvarusteiden kanssa matkustaville linjoilla 1 & 2. Myös Kuusamon keskustan ja Rukan kylän välinen linja 3 liikennöi talviaikaan.

   Kesäisin Oulangan kansallispuistoon Karhunkierroksen varrelle kuljettaa Karhunkierrosbussi ja Hossan kansallispuistoon HossaBussi.

   sähköautolla rukalla

   Sähköautojen latauspisteitä löytyy ympäri Kuusamoa sekä Rukaa (listaus Rukan sivuilta):

   Kuusamon keskustassa latauspisteitä on näissä paikoissa: 

    

   Muut alueen latauspisteet on helppo tarkistaa Latauskartta.fi -palvelusta.  

   Jos saavut sähköautolla, lataa sitä yöllä, jolloin pörssisähkö on halpaa. Mikäli majoitut mökissä, kysythän vuokranantajalta luvan sähköauton lataamiseen!  

   Minimoi energiankäyttösi kohteessa

   Erityisen tärkeää ilmaston kannalta on sähkön käytön vähentäminen kulutuspiikkien aikana, jolloin fossiilisilla tuotettua sähköä käytetään sähkön riittävyyden turvaamiseksi. Suurimmat sähkösyöpöt, johon voit vaikuttaa helpoilla toimilla on sähkösauna, lämmitys ja lämpimän veden kulutus.

   Alenna löylyjen lämpötilaa, sauno lyhyemmin, äläkä pidä saunaa turhaan päällä. Kurkkaa mahdolliset kulutuspiikit Fingrid-pörssisähkön sovelluksesta. Korkea hinta indikoi fossiilisähkön korkeaa osuutta. Loivennetaan niitä toimillamme yhdessä.

   Pidä huonelämpötila max. +21 asteessa. Jokainen -1C lämpötilassa säästää n. 5% energiaa vuositasolla

   Veden lämmitys vie merkittävästi energiaa. Vietä suihkussa siis aikaa maltillisesti.

   Syö ilmastoystävällisesti

   Syö ilmastoystävällisesti. Minimoi liha- ja maitotuotteet ruokalistalta. Hyviä kasvisruokareseptejä löytyy esimerkiksi Kasviskapinan sivuilta.

   Valitse ravintola, jonka vaihtoehdoista löytyy kasvis/vegaanivaihtoehtoja. Jos ravintolassa ei vegaaniruokaa ole tarjolla anna siitä palautetta ja/tai äänestä jaloillasi. 

   Kuusamosta löytyy myös ‘’Maailman pohjoisin vegaaniravintola’’ Kasvisravintola Karpalo. 

   Minimoi ruokahävikki. Suunnittele kauppaostokset tarkoin, jotta loman loputtua kaapit eivät pullistele roskiin päätyvää ruokaa.

   valitse aktiviteetit kestävästi

   Valitse matkasi aktiviteetit niin, etteivät ne tuota turhaan fossiilipäästöjä tai kuormita paikallista luontoa. Hyvä nyrkkisääntö on suosia aina hiljaisia vaihtoehtoja. 

   Valitse moottorikelkan sijaan allesi sähkökelkka tai sähköpyörä. Tai voisiko safarin toteuttaa lihasvoimin?

   Alueen omien retkeilyreitistöjen lisäksi Ruka sijaitsee Oulangan, Riisitunturin ja Hossan kansallispuistojen läheisyydessä, joten lihasvoimalla liikkuvalle reittejä löytyy runsaasti jokaisena vuodenaikana.

   Ota aktiviteetin valinnassa aina huomioon alueen herkkä luonto ja tutustu ennen retkeä esimerkiksi Essi Anttilan Ympäristövastuullisen vaeltajan verkko-oppaaseen.   Kierrätä

   Kierrätä, jos siihen on kohteessa mahdollisuus. Jos kierrätyspaikkaa ei ole, laita palautetta ja kysy majoituksentarjoajalta, voisiko kierrätysmahdollisuuksia parantaa. Pitkän matkan päähän kierrätyspisteelle ei ole kannattavaa kulkea ja automatka saattaa olla vain enemmän päästöjä aiheuttavaa.

   Älä jätä luontoon omaa jälkeäsi – vain suksien ja sauvojen jäljet sallitaan! Vie mukanasi roskat, jotka paikanpäälle toitkin. Mitä vähemmän maastosta joudutaan kuljettamaan jätettä koneen voimin, sitä vähemmän syntyy meluhaittoja ja päästöjä.

   Rukan Ski-Inn kohteiden kierrätysohjeet löytyvät kootusti täältä.

    

   MATKAN jälkeen

   Anna palautetta

   Jos huomaat kehityskohteita, niin vinkkaa niistä palvelun tarjoajalle, mutta muista anna palautetta myös hyvin tehdystä työstä. Se motivoi tekemään jatkossa enemmän! Helppo tapa antaa palautetta Rukan palveluista on esimerkiksi Rukan palaute -sivun kautta

   Kerro myös meille, miten POW voisi mielestäsi edistää kestävän matkustamisen teemaa sekä viestinnällisestä, että poliittisen vaikuttamisen kautta. Voit lähettää palautetta, parannusehdotuksia tai ideoita osoitteeseen info@protectourwinters.fi

   Äänestä ilmastoystävällisemmän politiikan puolesta

   Edistä kiertotaloutta

    Lahjoita tai myy sinulle tarpeettomat talvi- ja ulkoiluvaatteet ja varusteet eteenpäin. Pohdi voisitko vuokrata tai lainata omistamiasi vaatteita ja varusteitasi ystävillesi kun et niitä käytä.

    Voit lahjoittaa talvi- ja ulkoiluvaatteesi esimerkiksi EMMY x POW valikoimaan. Lisätietoa lahjoittamisesta löydät POW:in Kierrätettyä kestävyyttä -sivulta.

    Ole äänessä ja kannusta muitakin matkustamaan fiksummin

    Ole äänessä! Kerro ilmastoystävällisemmistä lomavalinnoistasi myös muille ja kannusta muutkin mukaan matkustamaan kestävästi!

    LIIKENNE

    Liikenteen osuus kaikista Euroopan päästöistä on yli neljännes. Matkailun päästöistä liikenteen osuus on 75 prosenttia, josta 40 prosenttia aiheutuu lentoliikenteestä. 

    LIIKU FIKSUMMIN

    Minne ikinä matkaatkin, ota suunnittelukaveriksi POW opas: Ilmastoystävällisen matkan ABC ja saa vinkkejä ja työkaluja kestävämmän matkan kuin matkan suunnitteluun.

    POW POLKU

    POWin polku talvien pelastamiseen johtaa meitä kohti kestävää ja vähäpäästöistä yhteiskuntaa. Yhdessä voimme pelastaa talvet!

    PROTECT OUR WINTERS FINLAND

    Protect Our Winters (POW) Finland on kasvava yhteisö, joka tuo kaikki talviurheilun ja -ulkoilun ystävät yhteen talvien pelastamiseksi. Haluamme kannustaa yksilöitä, yrityksiä ja päättäjiä tekemään ilmastonmuutokseen vaikuttavia päätöksiä päivittäisessä elämässään sekä vaikuttamaan yhteiskunnassa laajemmin. Vain yhdessä voimme pelastaa talvet!

    Toimintaamme kuuluu:

    Kuvassa kylteissä lumihiutaleet kuvaamaan aktivismia talvien pelastamiseksi.

    liity jäseneksi

    ​Saa inspiraatiota ja työkaluja omaan ilmastotoimintaasi ja tue arvokasta ilmastotyötä talvien ja talviharrastusten kulttuurin säilyttämiseksi tuleville sukupolville! Tule mukaan osaksi kasvavaa talvien ystävien yhteisöä.​

    Kuvassa kolikoissa lumihiutaleita kuvaamaan, kuinka lahjoitukset ovat tärkeä osa POWin toiminnan jatkuvuuden kannalta.

    Tue ilmastotyötä

    Ilmastotyö vaatii rahaa. Rahoituksen avulla annat meille mahdollisuuden tehdä entistä vaikuttavampaa ilmastotyötä. Lahjoittaa voit joko yksityishenkilönä tai yrityksenä.

    MOBILE PAY: 54411

    TILINUMERO: FI045780072067915

    Rahankeräyslupa nro RA/2021/1243.

    Kuvassa latu kulkee puiden välissä, edistäen tietoisuutta POW Polusta

    TILAA UUTISKIRJE

    Kuukausittain saapuva tietopakkaus ajankohtaisista aiheista ja tavoista ottaa askelia omalla POW-polullasi. Tule mukaan pelastamaan talvia.