FAQ

Miten voin liittyä POWin jäseneksi?

POWin jäseneksi pääsee maksamalla jäsenmaksun verkkokaupassamme. Jäsenmaksun summassa on eri vaihtoehtoja, ja minimimaksu on 10 euroa / vuosi. Myös yritykset ja yhteisöt voivat liittyä POW:in kannatusjäseniksi.

Mitä voin tehdä POWin jäsenenä?

POWin jäsenenä pääsee mukaan talvilajeja rakastavaan yhteisöön, jonka tavoitteena on hillitä ilmastonmuutosta. Jäsenille toisinaan tarjolla myös erilaisia vapaaehtoishommia, joista kerrotaan erikseen, ja niistä kannattaa toki kysellä tarkemmin. Vapaaehtoisena voit auttaa esimerkiksi POW-tiedon jakamisessa erilaisissa tapahtumissa sekä osallistua sosiaalisen median kampanjoiden suunnitteluun ja toteutukseen. POWin jäsenet kutsutaan vuosittain vuosikokoukseen, jossa pääset kuulemaan tarkemmin liikkeen toiminnasta ja esimerkiksi äänestämään hallituksen kokoonpanosta.

Kuka voi tulla POWin jäseneksi?

POW on avoin kaikille talvea ja talvilajeja rakastaville. Jäseneksi voi siis tulla kuka tahansa asiasta innostuva. POWin kannatusjäseneksi voivat liittyä myös yhteisöt ja yritykset.

Mikä on POW?

POW on talviurheilijoiden ja talvilajeja rakastavien kansainvälinen ilmastoliike. Se on saanut alkunsa Yhdysvalloissa vuonna 2007, kun ammattilumilautailija Jeremy Jones havahtui siihen, miten ympäristö vuorilla ja laskupaikoissa alkoi muuttua. Suomen Protect Our Winters perustettiin vuonna 2015. Lisätietoa POW:sta löydät täältä.

Miksi POWilla on lähettiläinä henkilöitä, jotka reissaavat lentokoneella ympäri maailmaa?

Polku kohti kestävämpää elämäntapaa vaatii kaikilta isoja muutoksia, niin yhteiskunnalta kuin yksittäisiltä ihmisiltä. Jotta päästöjä saadaan alennettua riittävästi, on kaikilla vielä valtavasti tehtävää. POWin lähettiläinä on monenlaisia talvilajeja rakastavia, joista jokainen on oman kestävän elämäntavan polullaan omassa vaiheessa. Lähettiläille yhteistä on huoli ja halu tehdä muutosta.

Mitä POW on saanut aikaiseksi päästöjen vähentämiseksi?

POW on kasvanut isoksi ilmastoliikkeeksi talviurheiluyhteisön sekä outdoor-lajeja harrastavien keskuudessa ympäri maailmaa. POW on herätellyt ulkoilmaihmisiä ja alalla toimivia yrityksiä kestävämmän elämäntavan polulle. POW on tehnyt paljon myös vaikuttamistyötä ja nostanut ympäristö- ja ilmastoasioita poliittiseen päätöksentekoon.

Suomessa POW on toteuttanut useita menestyneitä kampanjoita. POW on kannustuksellaan saanut esimerkiksi hiihtokeskuksia vaihtamaan uusiutuvaan energiaan sekä talvilajeja harrastavia suosimaan yhä enemmän kasvisruokavaliota. POW Finland on nostanut esille myös lumileikkien merkityksen. Talvella 2020 POW yhdessä Reiman ja Rukan kanssa tekivät vetoomuksen, jossa kerättiin 20 000 nimeä, jotta lumileikit voitaisiin liittää osaksi maailman kulttuuriperintöä.

Lue lisää POW Finlandin menneistä kampanjoista täältä.

POWin tärkein tehtävä on levittää tietoa ilmastonmuutoksesta ja saada niin yksittäisiä ihmisiä kuin yhteisöjä ja yrityksiä toimimaan ja tekemään muutoksia kohti kestävää elämäntapaa. POW on onnistunut aina silloin, kun jokainen meistä tekee pienenkin muutoksen ja teon ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Monessako maassa POW toimii?

POW toimii tällä hetkellä 15 maassa: Yhdysvalloissa, Kanadassa, Iso-Britanniassa, Australiassa, Uudessa-Seelannissa, Japanissa, Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Sveitsissä, Saksassa, Ranskassa, Alankomaissa, Itävallassa ja Italiassa.