KESTÄVÄSTI UKKOHALLAAN

Tärkeimmät päätökset matkan ilmastovaikutusten osalta tehdään jo ennen matkaa!

Aloita kestävän matkan suunnittelu POW-oppaan avulla!

Suunnitelmissa reissu Ukkohallaan? Aloita ilmastoystävällisen matkan suunnittelu POWin ja Ukkohallan oppaasta ja tee kestäviä valintoja matkallasi!

POW ja Ukkohalla yhteistyössä haluavat koota matkailijoille vähäpäästöisempiä tapoja matkustaa ulkoilu- ja talviharrastusten pariin sekä normalisoida kestäviä valintoja niin ennen matkaa, matkalla kuin matkan jälkeenkin.

Pienellä suunnittelulla ja tietoisilla valinnoilla kestävä matka on mahdollista toteuttaa – POW-oppaasta löytyvät vastuullisemmat valinnat tuovat matkalle uusia sävyjä ja kokemuksia, joiden avulla suojelemme paikkoja, joita rakastamme.

Vaikka kestävän matkailun edistämisessä riittää vielä työtä – se on kuitenkin mahdollinen jo moniin kotimaisiin kohteisiin, kuten Kainuun helmeen: Ukkohallaan!

Matkaa suunniteltaessa mielen päällä saattaa olla seuraavia kysymyksiä:

 • Mitä asioita tulee ottaa huomioon matkaa suunnitellessa, jotta matka todella toteutuu kestävästi?
 • Miksi valita kestävästi? Entä raha ja aika?
 • Pääseekö julkisilla perille asti ja voiko autoton edes haaveilla matkasta lumen ja luonnon keskelle?

Näihin kysymyksiin POW-opas pyrkii antamaan vastauksia ja tarjoamaan ratkaisuja. Opas on jaettu neljään osaan helpottamaan matkan suunnittelun ja toteutuksen jokaista vaihetta:

 1. ENNEN MATKAA -osasta löydät asioita, joita tulisi ottaa huomioon ennen matkan aloittamista
 2. MATKALLA -osasta löydät huomioitavia asioita matkan päällä
 3. KOHTEESSA -osio antaa vinkit itse kohteessa fiksujen valintojen tekemiseen
 4. MATKAN JÄLKEEN -osiosta saat tärpit matkan jälkeiselle ajalle.

Valitsemalla vähäpäästöisen matkan olet osa talvien pelastajien joukkoa!

Miksi kestävästi toteutettu matka on talvien suojelua?

Matkailu on vastuussa arvioiden mukaan noin 8% maailman hiilidioksidipäästöistä – puhutaan merkittävästä hiilijalanjäljestä. Matkailun negatiiviset ympäristövaikutukset syntyvät laajalti kiinteistöjen energiankulutuksesta, liikenteestä, jätteistä, päästöistä ja melusta. Myös ympäristön kuluminen on haaste erityisesti luonnoltaan herkillä alueilla. Valtaosa ihmisten vapaa-ajanvieton negatiivisista ympäristövaikutuksista johtuukin matkailusta johtavasta liikkumisesta. (Visit Finland 2022)

Päästöt lämmittävät maapalloamme, jonka seurauksena myös meille rakkaat talvet ovat uhattuina. Ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos näkyy takapihoillamme jo tänään. Arktisella alueella ilmasto lämpenee jopa 3-4 kertaista vauhtia muihin alueisiin verrattuna. Suomessa ilmasto on lämmennyt jo noin 2°C esiteolliseen aikaan verrattuna.

Lumipeitteen karatessa yhä pohjoisemmaksi ja talvien muuttuessa vuosi vuodelta epävarmemmiksi, on riski, että lumi on vain harvojen – ja pääasiassa rikkaiden herkkua. Hiihtokeskuksien turvautuessa energiantensiiviseen ja vettä laajalti tarvitsevaan keinotekoiseen lumettamiseen, on selvää, että kehitys näkyy tulevaisuudessa myös talvilajien harrastajien lompakolla. 

Sitoutumalla talvia suojeleviin ja näin ollen ilmastonmuutosta hillitseviin toimenpiteisiin – muun muassa ajamalla kestävän matkailun muutosta ja suosimalla kestävän matkailun periaatteita – voimme olla mahdollistamassa talvien ilot myös tuleville sukupolville ja niille, jotka saavat vasta ensimmäisiä kosketuksia tuohon taianomaiseen valkoiseen.

Kestävän matkailun valtavirtaistuminen vaatii toimia yrityksiltä, päättäjiltä sekä matkailijoilta. Sen ytimessä ovat kestävän matkailun valintojen helppous tarjottavien vaihtoehtojen puitteissa, hinnan alhaisuus päästöintesiivisiin vaihtoehtoihin verrattuna, kestävän matkailun infrastruktuurin suosiminen ja tukeminen päättäjien pöydässä sekä mielikuvat onnistuneesta matkasta.

Kestävä matkailu on yksi POWin strategian painopisteistä. Teemme jatkuvasti työtä kestävän matkailun edistämiseksi ja parempien vaihtoehtojen puolesta. Kestävästi oppaat ovat osa POWin toteuttamaa Liiku Fiksummin -hanketta.

Vain yhdessä voimme viedä eteenpäin matkailun muutosta kestävämmäksi – ja näin ollen pelastaa talvet! 

Ukkohalla KESTÄVÄN MATKAILUN KOHTEENA

Ukkohallaan liiketoiminta perustuu vahvasti ympäröivään luontoon, ja näin ollen kestävän liiketoiminnan kannalta on tärkeää ottaa ympäristöasiat huomioon toiminnan jokaisella osa-alueella.

Ukkohallan toiminnan kannalta ympäristön hyvinvointi ja lumiset talvet ovat elintärkeitä ja tavoitteena on päästä pisteeseen, jossa toiminta kuormittaa ympäristöä mahdollisimman vähän. Ympäristön lisäksi Ukkohallalle on tärkeää alueen elinvoimaisuus ja paikalliskulttuurin säilyttäminen. Vastullisuustavoitteilla halutaan luoda elinvoimainen yritys, joka toimii taloudellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti kannattavasti. Tavoitteena on luoda työpaikkoja, kehittää alueen palveluja sekä vähentää ympäristöpäästöjä niin luonnon hyvinvoinnin kuin kestävän liiketoiminnan vuoksi. 

Ukkohalla Ski Resort on vuodesta 2021 kehittänyt toimintaansa ympäristöystävälliseksi. Talvella 2022 Ukkohallassa aloitettiin yhteistyössä Ekokompassin kanssa rakentamaan ympäristöohjelmaa, jota tullaan jatkossa noudattamaan vastuullisuusasioiden kehittämisessä. 

(Vastuullisuus | skiukkohalla.fi )

Ukkohalla Ski Resort on ollut Protect Our Winters Finlandin kannatusjäsen jo useamman vuoden ajan. Yhteistyö on Ukkohalla Ski Resortille tärkeä osa vastuullisuustyötä, jolla pyritään lisäämään tietoisuutta kestävästä matkailusta. Tavoitteena on tarjota asiakkaille mahdollisuus toteuttaa intohimonsa kestävästi talviurheilun parissa myös tulevaisuudessa. Ukkohalla kuuluu Suomen lumivarmimpaan alueeseen ja vastuullisuustyöllä halutaan vaalia lumisia talvia tuleville sukupolville.  

- Ukkohalla Ski Resort

ennen matkaa

Tärkeimmät päätökset matkan ilmastovaikutusten osalta tehdään jo ennen matkaa ja hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty. Kohteen sijainti ja sen valinta vaikuttaa  merkittävästi matkan päästöihin. Lisäksi valitsemalla kohteen, joka toimii vastuullisesti niin ympäristön kuin myös sosiaaliset näkökulmat huomioiden, tuet samalla alueen mahdollisuuksia kehittää palveluita jatkossakin kestävällä tavalla.

Valitse vähäpäästöinen liikkumismuoto

Muista, että suurin osa matkan päästöistä aiheutuu liikkumisesta kohteeseen. Liikenne aiheuttaa noin 75 prosenttia matkailun päästöistä, ja liikenteestä lentomatkustaminen aiheuttaa arviolta noin 40% prosenttia. (Visit Finland)

Valitse siksi mahdollisimman ilmastoystävällinen matkustusmuoto.

Suosi siis julkista liikennettä ja vältä lentämistä.

 

JUNALLA UKKOHALLAAN:

Ukkohallan lähimmät juna-asemat sijaitsevat Kajaanissa ja Oulussa. Molemmille asemille kulkee päivittäin lukuisia yhteyksiä eri puolilta Suomea. Junaliput löydät VR sivuilta.

Sesonkiaikaan junalippujen oston kanssa kannattaa olla liikkeellä hyvissä ajoin. Sesongin ulkopuolella auto-juna paketti saattaa hyvinkin tulla halvemmaksi kuin pelkät polttoaineet ja rentoutumisen voi aloittaa heti junaan istuessa.

Tiesithän, että ostamalla yöhytin junasta kaverin kanssa jaatte kustannukset puoliksi!

JUNA + VUOKRA-AUTO:

VR:n matkaketjun avulla voit jättää auton kotiin. Yhdistämällä junan eri liikennemuotoihin autat vähentämään yksityisautoilua ja hiilidioksidipäästöjä. Matkaamalla ensin Kajaaniin junalla, voit vuokrata auton suoraan juna-asemalle ja matka jatkuu sujuvasti aina Ukkohallaan asti.

VR:n kautta auton vuokraamisesta saa jopa -15 % edun. Edun saa käyttöön, kun käyttää VR.fi sivustolta tai VR sovelluksesta (VR Matkalla, junalipun oston jälkeen) löytyvää Hertzin linkkiä auton vuokraamiseen.

Raiteita pitkin matka Ukkohallaan taittuu nopeasti ja miellyttävästi. Oulun ja Kajaanin juna-asemilta löytyy muita jatkoyhteyksiä Ukkohallaan seuraavasti:

 

BUSSILLA UKKOHALLAAN:

Oulusta lähtevillä Skibusseilla pääset vaivattomasti perille suoraan Ukkohallan matkailukeskukseen.

Kajaanista tai Kuusamosta Ukkohallaan matkustaa Matkahuollon monilla linjavuoroilla Hyrynsalmen kautta. Matka Kajaanista Hyrynsalmelle on noin tunnin mittainen ja Kuusamosta kahdesta kolmeen tuntiin riippuen Matkahuollon vuorosta. Päätepysäkiltä Hyrynsalmesta Ukkohallan keskukseen hurauttaa taksilla noin 15 minuuttia. 

Bussiliput voit ostaa Matkahuollon sivuilta. 

MUITA VAIHTOEHTOJA?

Valitettavasti kaikkialta Suomesta kulkuyhteydet julkisilla Ukkohallaan eivät ole vielä huipussaan. Jos lähtöpaikastasi ei pääse julkisilla Ukkohallaan, lähde matkalle mieluiten kimppakyydillä, mikäli oma auto ei tule täyteen jo omasta perheestä tai kaveriporukasta. Kimppakyytejä löytyy usein paikkakuntakohtaisista Facebook-ryhmistä.

Jos kuitenkin päädyt autolla liikkumiseen, valitse mahdollisuuksien mukaan sähkö- tai kaasuauto kulkuvälineeksi. Kaasuautolla kulkiessasi, muista tankata biokaasua fossiilisen kaasun sijaan.

Matkan pituuteen ja matkustusmuodon tuomia päästöjen eroja voit vertailla esimerkiksi RouteZero laskurilla.

VALITSE KESTÄVÄÄ MATKAA TUKEVA MAJOITUSPAIKKA

Valitse majoitus, joka sijaitsee niin, että pystyt minimoimaan liikkumisen fossiilipäästöt kohteessa. Tarkista myös majoituspaikan ilmastolupaukset. Millaisia energialähteitä majapaikka käyttää ja miten siellä huolehditaan jätteistä ja kierrätyksestä? Tarjotaanko aamiaisella luomua ja kasvispainotteisia vaihtoehtoja?

Ukkohallassa voi hyvin lomailla myös ilman autoa, sillä kaikki palvelut löytyvät kivenheiton päästä toisistaan. 

Voit myös etsiä sähköauton latauspaikalla varustettuja majoituksia Lomarenkaan ja Airbnb:n hakupalveluissa.

LAINAA TAI VUOKRAA VÄLINEET

Talviharrastamisessa toimivat ja sopivat vaatteet sekä välineet ovat olennaisessa roolissa, mutta myös merkittävä päästölähde. 

Jos sinulla on käyttöä harrastusvälineille vain harvoin, pohdi olisiko välineiden ostamisen sijasta järkevämpää lainata tai vuokrata. Vuokraamalla säästyt myös välineiden kuljettamisrumbasta ja kevennät matkatavaroiden painoa – näin säästät esimerkiksi autoillessa polttoainepäästöjä ja siten siihen kuluvaa rahaa.

Ukkohallan hiihtokeskuksesta löytyy vuokraamo erilaisten lumiaktiveettien tarpeisiin! Ukkohallan online-vuokraamosta saa ostettua hissiliput ja vuokrattua välineet ennakkoon. Verkosta ostetuista hissilipuista saa mös 5% alennuksen.

Myös Partioaitan retkeilyvarusteiden vuokrauspalveluun kannattaa tutustua. Silloin voit hakea tarvittavat retkivarusteet mukaan matkaan jo ennen reissun alkua esimerkiksi Oulusta. 

Myös lähipiiriltä ja harrastusporukoista kannattaa kysellä rohkeasti lainattavia välineitä! 

KODIN ENERGIANKULUTUKSEN MINIMOINTI KOTOA POISSA OLLESSASI

  Laske asuntosi lämpötilaa poissaolosi ajaksi, jos asunto jää tyhjilleen (Motivan suositus min.+15C).

  Varmista myös, että kodinkoneet ja medialaitteet eivät jää valmiustilaan ja valot on kotoa sammutettu. Näin säästät sekä energiaa, sähkölaskussa sekä luontoa.

  osta talvivaatteet secondhandina

   Talviharrastamisessa toimivat ja sopivat vaatteet ovat olennaisessa roolissa, mutta myös merkittävä päästölähde. Osta talvivaatteet ja välineet käytettynä aina kun mahdollista.

    

   Tutustu esimerkiksi EMMY x POW valikoimaan. Myynnistä saatavat tuotot ohjataan POWin tekemään ilmastotyöhön.

   Muita hyviä paikkoja seconhand-ostosten tekoon ovat muun muassa Facebook-kirppikset sekä Tori.fi 

   Olen aina pitänyt junalla matkustamisesta, erityisesti lasten kanssa. Junalla matkustaessa ei ole odotusaikoja tai turvatarkastuksia ja matkalla voi lukea, leikkiä ja muutenkin liikkua kohtuullisen vapaasti. Teimme molemmat vanhemmat täyden työpäivän junamatkan aikana. Kun luovuimme omasta autosta, myös helposti saavutettavat kohteet julkisilla kulkuvälineillä ovat nousseet arvoonsa

   Gia Forsman-Härkönen

   Lue lisää Gian ja perheen matkasta Ukkohallaan!

   matkalla UKKOHALLAAN

   Aja kestävästi

   Jos liikut  autolla, muista kevyempi kaasujalka ja taloudellinen ajotapa.

   Sähköautolla liikkuessasi löydät latauspisteet matkalla Ukkohallaan Latauskartta.fi -palvelusta.

   Kajaanista ajettaessa teholatureita löytyy myös Kontiomäeltä (Neste, max 320kw). Kajaanista ja Sotkamosta löytyy myös hyvä valikoima latureita.

   Oulusta päin tullessa voi pysähtyä myös Paltamossa, jossa Recharge-latureita (150kw). Pidemmältä tultaessa kannattaa tarkistaa matkan varrella olevat latauspisteet ja niiden toimivuus esimerkiksi Plugshare-sovelluksesta.


   Mitä enemmän matkustajia, sitä suuremmalle porukalle päästöt jakautuvat. Suosi kimppakyytejä ja tarjoa kyyti samaan suuntaan menevälle!

   Pakkaa järkevästi! Jokainen kilo autossa lisää polttoaineen kulutusta – siksi on hyvä harkita esimerkiksi välineiden vuokraamista!

   Jaa kokemuksia matkalta ja inspiroi muita

   Vaikuttavin ilmastoteko on sellainen, joka saa muutkin toimimaan!

    

   Jos valitsit vähäpäästöisen matkustusmuodon, eli esim. junan, bussin tai sähkö/kaasuauton, niin jaa matkan vaiheet ja hyvät puolet sosiaalisessa mediassa, jotta inspiroit muita tekemään samoin.

    

   Tägää somessa @protectourwintersfinland tai #Matkustafiksummin #PelastetaanTalvet

   ITSE kohteessa:

   Liiku kohteessa ilman autoa

   Ukkohallassa voi hyvin lomailla myös ilman autoa, sillä kaikki palvelut löytyvät kivenheiton päästä toisistaan. 

   sähköautolla Ukkohallassa

   Lähin julkinen sähköauton latauspaikka on ABC-lataus Hyrynsalmella (MAX 150kw), lisäksi osassa mökeistä yksityisiä latauspisteitä.

   Muut alueen latauspisteet on helppo tarkistaa Latauskartta.fi -palvelusta.  

   Jos saavut sähköautolla, lataa sitä yöllä, jolloin pörssisähkö on halpaa. Mikäli majoitut mökissä, kysythän vuokranantajalta luvan sähköauton lataamiseen!  

   Minimoi energiankäyttösi kohteessa

   Erityisen tärkeää ilmaston kannalta on sähkön käytön vähentäminen kulutuspiikkien aikana, jolloin fossiilisilla tuotettua sähköä käytetään sähkön riittävyyden turvaamiseksi. Suurimmat sähkösyöpöt, johon voit vaikuttaa helpoilla toimilla on sähkösauna, lämmitys ja lämpimän veden kulutus.

   Alenna löylyjen lämpötilaa, sauno lyhyemmin, äläkä pidä saunaa turhaan päällä. Kurkkaa mahdolliset kulutuspiikit Fingrid-pörssisähkön sovelluksesta. Korkea hinta indikoi fossiilisähkön korkeaa osuutta. Loivennetaan niitä toimillamme yhdessä.

   Pidä huonelämpötila max. +21 asteessa. Jokainen -1C lämpötilassa säästää n. 5% energiaa vuositasolla

   Veden lämmitys vie merkittävästi energiaa. Vietä suihkussa siis aikaa maltillisesti.

   Syö ilmastoystävällisesti

   Syö ilmastoystävällisesti. Minimoi liha- ja maitotuotteet ruokalistalta. Hyviä kasvisruokareseptejä löytyy esimerkiksi Kasviskapinan sivuilta.

   Valitse ravintola, jonka vaihtoehdoista löytyy kasvis/vegaanivaihtoehtoja. Jos ravintolassa ei vegaaniruokaa ole tarjolla anna siitä palautetta ja/tai äänestä jaloillasi.

   Ukkohallassa Hallan Karhun -ravintolasta voit herkutella Hallattaren Vegeannoksella (tofusalaatti) ja tilauksesta saa myös Vegemenun. Esimerkiksi jouluaterialla on myös vegaanisia vaihtoehtoja.

   Paikallisessa Halla Marketissa suositaan lähituotteeita, kuten Sukkapuun paikallisia käsitöitä, Metsämuijan saippuoita ja voiteita sekä Korpiporon tuotteita. Lisäksi Maalaiskahvila Mummulan herkut on tuotettu paikallisesti ja lähiruokaa hyödyntäen. 

   Minimoi ruokahävikki. Suunnittele kauppaostokset tarkoin, jotta loman loputtua kaapit eivät pullistele roskiin päätyvää ruokaa.

   valitse aktiviteetit kestävästi

   Valitse matkasi aktiviteetit niin, etteivät ne tuota turhaan fossiilipäästöjä tai kuormita paikallista luontoa. Hyvä nyrkkisääntö on suosia aina hiljaisia vaihtoehtoja. 

   Valitse moottorikelkan sijaan allesi sähkökelkka tai sähköpyörä. Tai voisiko safarin toteuttaa lihasvoimin?

   Ukkohallan alueen omien retkeilyreitistöjen lisäksi Ukohalla sijaitsee noin puolen tunnin matkan päässä Suomussalmen kunnasta, jossa sijaitsee Hossan kansallispuisto.

   Ota aktiviteetin valinnassa aina huomioon alueen herkkä luonto ja tutustu ennen retkeä esimerkiksi Essi Anttilan Ympäristövastuullisen vaeltajan verkko-oppaaseen.   Kierrätä

   Kierrätä, jos siihen on kohteessa mahdollisuus. Jos kierrätyspaikkaa ei ole, laita palautetta ja kysy majoituksentarjoajalta, voisiko kierrätysmahdollisuuksia parantaa. Pitkän matkan päähän kierrätyspisteelle ei ole kannattavaa kulkea ja automatka saattaa olla vain enemmän päästöjä aiheuttavaa.

   Älä jätä luontoon omaa jälkeäsi – vain suksien ja sauvojen jäljet sallitaan! Vie mukanasi roskat, jotka paikanpäälle toitkin. Mitä vähemmän maastosta joudutaan kuljettamaan jätettä koneen voimin, sitä vähemmän syntyy meluhaittoja ja päästöjä.

   Eko-Kympin ekopiste löytyy Hotel Gasthallan parkkipaikalta,  kaikkien Ukkohallassa lomailevien kulkureitin varrella. Ekopisteellä voi kierrättä keräyspaperia, kartonkia, lasia ja pienmetallia. Lisäksi hiihtokeskuksen omistamissa rakennuksista löytyy omat kierrätypisteet.

    

   MATKAN jälkeen

   Anna palautetta

   Jos huomaat kehityskohteita, niin vinkkaa niistä palvelun tarjoajalle, mutta muista anna palautetta myös hyvin tehdystä työstä. Se motivoi tekemään jatkossa enemmän! Helppo tapa antaa palautetta Ukkohallan palveluista on esimerkiksi Ukkohallan palaute -sivun kautta

   Kerro myös meille, miten POW voisi mielestäsi edistää kestävän matkustamisen teemaa sekä viestinnällisestä, että poliittisen vaikuttamisen kautta. Voit lähettää palautetta, parannusehdotuksia tai ideoita osoitteeseen info@protectourwinters.fi

   Äänestä ilmastoystävällisemmän politiikan puolesta

   Edistä kiertotaloutta

    Lahjoita tai myy sinulle tarpeettomat talvi- ja ulkoiluvaatteet ja varusteet eteenpäin. Pohdi voisitko vuokrata tai lainata omistamiasi vaatteita ja varusteitasi ystävillesi kun et niitä käytä.

    Voit lahjoittaa talvi- ja ulkoiluvaatteesi esimerkiksi EMMY x POW valikoimaan. Lisätietoa lahjoittamisesta löydät POW:in Kierrätettyä kestävyyttä -sivulta.

    Ole äänessä ja kannusta muitakin matkustamaan fiksummin

    Ole äänessä! Kerro ilmastoystävällisemmistä lomavalinnoistasi myös muille ja kannusta muutkin mukaan matkustamaan kestävästi!

    LIIKENNE

    Liikenteen osuus kaikista Euroopan päästöistä on yli neljännes. Matkailun päästöistä liikenteen osuus on 75 prosenttia, josta 40 prosenttia aiheutuu lentoliikenteestä. 

    LIIKU FIKSUMMIN

    Minne ikinä matkaatkin, ota suunnittelukaveriksi POW opas: Ilmastoystävällisen matkan ABC ja saa vinkkejä ja työkaluja kestävämmän matkan kuin matkan suunnitteluun.

    POW POLKU

    POWin polku talvien pelastamiseen johtaa meitä kohti kestävää ja vähäpäästöistä yhteiskuntaa. Yhdessä voimme pelastaa talvet!

    PROTECT OUR WINTERS FINLAND

    Protect Our Winters (POW) Finland on kasvava yhteisö, joka tuo kaikki talviurheilun ja -ulkoilun ystävät yhteen talvien pelastamiseksi. Haluamme kannustaa yksilöitä, yrityksiä ja päättäjiä tekemään ilmastonmuutokseen vaikuttavia päätöksiä päivittäisessä elämässään sekä vaikuttamaan yhteiskunnassa laajemmin. Vain yhdessä voimme pelastaa talvet!

    Toimintaamme kuuluu:

    Kuvassa kylteissä lumihiutaleet kuvaamaan aktivismia talvien pelastamiseksi.

    liity jäseneksi

    ​Saa inspiraatiota ja työkaluja omaan ilmastotoimintaasi ja tue arvokasta ilmastotyötä talvien ja talviharrastusten kulttuurin säilyttämiseksi tuleville sukupolville! Tule mukaan osaksi kasvavaa talvien ystävien yhteisöä.​

    Kuvassa kolikoissa lumihiutaleita kuvaamaan, kuinka lahjoitukset ovat tärkeä osa POWin toiminnan jatkuvuuden kannalta.

    Tue ilmastotyötä

    Ilmastotyö vaatii rahaa. Rahoituksen avulla annat meille mahdollisuuden tehdä entistä vaikuttavampaa ilmastotyötä. Lahjoittaa voit joko yksityishenkilönä tai yrityksenä.

    MOBILE PAY: 54411

    TILINUMERO: FI045780072067915

    Rahankeräyslupa nro RA/2021/1243.

    Kuvassa latu kulkee puiden välissä, edistäen tietoisuutta POW Polusta

    TILAA UUTISKIRJE

    Kuukausittain saapuva tietopakkaus ajankohtaisista aiheista ja tavoista ottaa askelia omalla POW-polullasi. Tule mukaan pelastamaan talvia.