MEISTÄ

Protect Our Winters (POW) Finland kannustaa talviurheilun ja -ulkoilun ystäviä tekemään ilmastonmuutokseen vaikuttavia päätöksiä päivittäisessä elämässään sekä vaikuttamaan yhteiskunnassa laajemmin.

Protect Our Winters Finland on osa kansainvälistä POW-liikettä, joka tuo yhteen talviurheilun ystävät ja talvilajien parissa toimivat yritykset toimimaan ilmastonmuutosta vastaan. POW on alunperin perustettu Yhdysvalloissa lumilautailija Jeremy Jonesin toimesta vuonna 2007. Nykyään POW toimii yli 15 maassa ympäri maailmaa. POWin tavoite kansainvälisesti on saavuttaa hiilineutraalisuus vuoteen 2050 mennessä. Jotta sinne päästään, meidän pitää muun muassa alkaa suosia uusiutuvaa energiaa fossiilisen sijaan, sähköistää liikenne ja saada hiilipäästöille kunnollinen hinnoittelupolitiikka.

Suomessa POW käynnisti toimintansa talvella 2015. POW Finlandin toimintaa koordinoi yhdistyksen hallitus. Mukana on sekä ammattiurheilijoita että ympäristöasioiden parissa työskenteleviä talvilajien ystäviä. Kaikilla hallituksen jäsenillä on erilainen tausta, mutta heitä yhdistää halu työskennellä tulevaisuuden lumisten talvien puolesta.

Missiomme on olla talvien ystävien äänenkantaja ilmastovaikuttamisessa. Autamme yhteisöämme olemaan osa ilmastokriisin ratkaisua, ja suojelemaan talvia tänään kuin myös tuleville sukupolville.

Visiomme on pelastaa talvet rakentamalla 1,5°C asteen mukaista maailmaa yhteisömme kanssa.

Pelastetaan talvet yhdessä!

Talven ystävät ovat viime vuosina saaneet kokea miten arvaamattomia talvet voivat olla. Siitä kärsivät niin talviurheilun ystävät kuin talviulkoilun ympärillä pyörivä miljoonabisnes. Ilmastonmuutoksen vaikutukset näkyvät ja tuntuvat ympärillämme jo tänään. Jos ilmastoa lämmittäviä päästöjä ei saada kuriin, lyhenevät talvet entisestään ja lunta saa etsiä aina vain pohjoisemmasta ja korkeammalta.

Ilmastonmuutosta voidaan kuitenkin vielä hillitä ja talvet ainakin osittain pelastaa. Siksi kutsumme kaikki talven rakastajat toimimaan yhdessä – #pelastetaantalvet!

Vaikuttavin ilmastoteko, jonka yksittäinen ihminen voi tehdä on sellainen, joka saa muutkin ihmiset toimimaan.

JÄSENET:

+ 1500

LÄHETTILÄÄT:

+ 30

SEURAAJAT SOMESSA:

+ 15 000

KANSAINVÄLINEN POW:

+ 15 maassa

kansainvälinen pow

Hallitus & työntekijät

TOIMINTAKERTOMUS 2021-2022

Ota yhteyttä