Toimintakertomus 9/2021-8/2022

POW toimintakertomus 9/2021-8/2022 olkaa hyvä! Kiitos jokaiselle joka omalla panoksellaan ja toiminnallaan on vaikuttanut POWin mahdollisuuksiin tehdä entistä vaikuttavampaa ilmastotyötä.

Tutustu toimintakertomukseen tästä linkistä!

POW Finland annual report 9/2021-8/2022

TOIMINNANJOHTAJAN TERVEHDYS

Jälleen yksi vuosi talvien pelastamista takana. Näin kauden vaihtuessa on hyvä kerätä tekemiset ja saavutukset paperille ja kaikkien kiinnostuneiden nähtäville.

Paljon on jo tehty, mutta paljon on vielä tehtävää! Protect Our Winters Finland Ry:n kehittäminen on tuntunut vähän samalta kuin koko ilmastotyö globaalisti. Paljon hyviä asioita on jo tapahtunut, monesta asiasta on jo päätetty, isoja muutoksia tapahtuu juuri nyt, potentiaalia on paljon, mutta resursseja saisi olla enemmän. Ilmastotoimilla on kiire ja juuri nyt on tärkeää löytää meistä jokaisesta ilmastotyön supervoima, jonka avulla saadaan muutosta kiihdytettyä entisestään.

POW Finland on vahvalla kasvun tiellä ja erityisen iloisia olemme siitä, että olemme saaneet aktivoitua mukaan myös tahoja, joille ilmastotyö on uutta. Kansainvälisesti POW on kasvanut lumilautailijoiden ideasta koko talviurheiluväkeä ja outdoor-yhteistöä yhdistäväksi liikkeeksi. Viimeisimpänä joukkoon ovat liittyneet POW USA:n aloitteesta myös joukko pyöräilijöitä. POW EU taas on toimijana vahvistanut euroopan POWien yhteistyötä.

Jotta toimintamme voi jatkaa kasvun tiellä, tarvitsemme mukaan lisää tahtoa, muutoshalua, resursseja, ihmisiä ja rahaa. Me tarvitsemme mukaan lisää sydäntä, jolla me haluamme suojella meidän kaikkien tulevaisuutta. Tämän raportin kautta voit tutustua toimintaamme ja kauden 2021-2022 toimenpiteisiin ja kampanjoihin. Toivottavasti se vahvistaa ajatusta liittyä mukaan toimintaan vapaaehtoisena, kumppanina, lahjoittajana, asiantuntijana, sponsorina tai muussa itsellesi sopivassa roolissa. Ilmastotyö ja talvet tarvitsevat juuri sinua!

Terveisin, Noora Vihervaara, POW Finland toiminnanjohtaja

Noora Vihervaara

Noora Vihervaara

POW Toiminnanjohtaja

Lumi ja talvi ovat olleet isossa roolissa elämässäni aina: perheen laskettelulomilla, lumilautaharrastuksessa, tapahtumajärjestäjänä hiihtokeskuksissa ja työssäni manageriyrittäjänä monien talviurheilijoiden taustalla. Lapsen syntymän myötä räjähdysmäisesti kasvaneen ilmastoahdistukseni aktivoimana päätin toimia entistä aktiivisemmin ilmastonmuutoksen torjunnan hyväksi ja talvien pelastamiseksi – ja tässä sitä nyt ollaan POWin toiminnanjohtajana. On mahtavaa olla mukana vaikuttamassa ja jakamassa talven ilosanomaa sekä pelastamassa talvia

Lue Blogista Nooran tarina ”Aikamoinen lasku” 

Puheenjohtajan terveiset ja kiitokset

Kyselyiden ja tutkimusten mukaan luonto on valtaosalle suomalaisista tärkeä ja kaksi kolmesta kokee ilmastonmuutoksen aikamme suurimpana uhkana. Asioihin vaikuttaminen tuntuu monesta kuitenkin vaikealta ja isojen asioiden edessä koetaan voimattomuutta. Yhdessä tekeminen ja tuntu siitä, että muutkin ovat valmiita suojelemaan heille rakkaita asioita, auttaa ja tuo voimia isojen ongelmien edessä.

Kansalaisjärjestötoiminnan onkin todettu olevan yksi vaikuttavimmista keinoista saada aikaan muutosta äänestämisen rinnalla. Kaikki POWissa mukanaolijat ovat siis jo eturintamassa pelastamassa talvia, harrastuksia ja luontoa. Meillä on myös mahdollisuus innostaa mukaan lisää uusia ihmisä, joita siis kyselyiden mukaan Suomessakin on paljon. Arvot ja itselle tärkeät asiat ovat saatava muuttumaan myös konkreettisiksi teoiksi entistä nopeammin, sillä ilmastokriisi ei näytä hidastelevan. Ei anneta mekään tasoitusta.

Liikkeemme toiminta kasvaa hyvää vauhtia ja talvien pelastaminen aktivoi koko ajan lisää ihmisiä toimimaan ilmastokriisiä vastaan. Tämä on hieno suunta, koska politiikka ja siellä tehtävät isot päätökset heijastelevat aina yhteiskunnan tunnelmaa ja tilaa. Päätökset eivät pitkällä aikavälillä ole pienen joukon käsissä vaan kaikkien meidän.

Meillähän on jo työkalut käsissämme, joilla voimme taistella ilmastokriisiä vastaan. Ne vaan täytyy ottaa käyttöön!Suuri kiitos jäsenille, kumppaneille, lähettiläille, vapaaehtoisille, lahjoittajille ja kaikille lumen ystäville, jotka olette etunenässä mukana pelastamassa talvia. Jatketaan työtä talvien eteen, nautitaan kohta taas lumen riemusta ja näytetään mallia myös muille. Innostuksella on tapana tarttua!

Ensilunta odotellen,

Miikka Hast

Miikka Hast

Miikka Hast

POW Puheenjohtaja 2020-2022

Lumi ja laskeminen ovat iso osa minun identiteettiä. Muutin Lappiin parempien talvien perässä. Ammattilumilautailuaikoinani näin lumen ja jäätiköiden muutoksen konkreettisesti ja koin ilmastoherätyksen. Tutustuin jenkki POWiin, ja kun sitä perustettiin Suomeen, halusin hypätä heti mukaan. Olen ollut lähettiläänä ja hallituksessa siitä lähtien. Koen voivani vaikuttaa parhaimmin POWin kautta ja se on merkityksellistä minulle.

Ja lopuksi iso kiitos Protect Our Winters Finland Ry:n hallitukselle!

Iso kiitos meidän upealle hallitukselle, joka oman päivätyönsä ohessa on viettänyt lukuisia tunteja POWin parissa talvia pelastaen. Kiitos siis Miikka Hast, Laura Tarvainen, Matti Kahra, Jari Salo, Jonne Silonsaari, Kalle Viira, Niklas Kaskela ja Jusu Toivonen.

#PELASTETAANTALVET