Aikamoinen lasku!

POWin toiminnanjohtajana aloittanut Noora Vihervaara on tehnyt muutoksen kestävämpään elämäntapaan – ja haluaa innostaa nyt myös muita samalle tielle. 

Muutos. Se on sana, joka tulee mieleen usein Facebookin muistoja selatessani. Muistoissa olen milloin missäkin upeassa lomakohteessa. Oli aikoja, jolloin surffaus houkutteli minut lentämään kauas ikuisen kesän ja lumilautailu kauas puuterin, työn ja kisojen perässä. Ja jos jossain sattui olemaan sopiva rako viikonlopun mittaiselle kaupunkilomalle, ei ollut puhettakaan, että olisin viettänyt sen kotimaassa. Some-muistoistani löytyy myös “onnenhetkiä” uusien tavaroiden haalimisesta eli shoppailusta. Samoihin aikoihin muistan myös ärsyyntyneeni, kun silloinen kämppikseni pyysi minua, hyvin perusteluin, kierrättämään roskani ja ehdotti kasvissyönnin aloittamista. 

Aloitin muutama kuukausi sitten POWin toiminnanjohtajana. Tie pestiin ei ollut suorin mahdollinen, vaan edellä kerrotun ja tämän päivän välissä on tapahtunut muutos, josta olen ikionnellinen. Ensinnäkin opin elämään ekologisesti kestävämpää elämää. Toiseksi olen päässyt näkemään omakohtaisesti, miten olen saanut tilalle jotain monin verroin arvokkaampaa. 

Päädyin mukaan POWin toimintaan, koska halusin muutosta. Ajattelin, että ehkä tällaisella “ympäristökatastrofista maailmanparantajaksi” -muuttujalla voisi olla jotain näkemystä siitä, miten ja miksi joku toinenkin voisi haluta muuttua – ja haluta mukaan luomaan lisää muutosta. 

POWin toiminnanjohtajana tehtäviini kuuluu erityisesti tehdä yhteistyötä ja luoda kumppanuuksia yritysten ja eri yhteisöjen kanssa. Olen aiemmin pyörittänyt vuosia omaa manageriyritystäni, joten on hauskaa, että laaja verkostoni talviurheilupiireissä ja yritysmaailmassa, voi tulla nyt hyödyksi myös POWissa ja talvien pelastamisessa.

Olen siis nyt ja jatkossa se henkilö, joka ensisijaisesti vastaa teiltä tuleviin meileihin ja teiltä (toivottavasti) tuleviin yhteistyöehdotuksiin ja ideoihin. Olen myös se, joka aktivoi ja organisoi kaikkia vapaaehtoisia POW-aktiiveja tekemään yhdessä tekoja talvien puolesta. Pidän POW Finlandin lankoja käsissäni ja varmistan, että POWin hallituksen visiot saadaan jalkautettua käytäntöön. 

Me POWissa haluamme antaa muutokselle tilaa tapahtua. Muutos ei tapahdu yhdessä yössä. Entisellä kämppikselläni oli minun muutoksessani iso rooli, ja nyt haluan itse olla osaltani käynnistämässä samanlaista muutosta myös muissa. Haluan puskea sekä yksilöitä, yrityksiä että poliittista päätöksentekoa kohti kestävämpää ja parempaa elämää. 

Ehkä sinunkin muutoksesi on jo alkanut, tai ehkä se on jo varsin pitkälläkin. Onnittelut valitsemastasi suunnasta ja tervetuloa mukaan alati kasvavaan POWin joukkoon!

P.S. Blogin muistelujen inspiroimana tein Sitran elämäntapatestin laskelman vuoden 2010 arvioilla ja vertailun vuoksi nykyisen elämäni antamilla luvuilla. Silloiset päästöni olivat lähes 20 000 kg CO2e, kun ne nykyisin ovat alle 4000 kg CO2e. 

Aikamoinen lasku! Yksi elämäni parhaista.

POW toiminnanjohtajan päästöt 2010 Sitran elämäntapalaskurilla laskettuna. Nykyiset päästöt onneksi enää vain murto-osa näistä!
Oletko sinä uhka menneisyydestä vai jotain muuta? Ota selvää Sitran elämäntapalaskurilla!