Terveiset POWin hallitukselta

Kesä alkaa olla jo täydessä vauhdissa, joten nyt on viimeistään aika summata myös POWin hallituksen osalta kulunutta talvikautta. Siihen sisältyikin monia huippukohtia, ja voidaan sanoa, että järjestömme on ottanut jälleen reippaita harppauksia eteenpäin.

Viime syksynä näkyvä tekomme oli, kun yhdessä kumppanijärjestömme Save
Pond Hockeyn kanssa otimme julkisesti kantaa Tahto-museon ilmastoteemaisen näyttelyn fossiilisponsorointiin. Mielestämme oli irvokasta, että nimenomaan ilmastoteemaisen näyttelyn sponsorina oli yhtiö, joka omalla toiminnallaan jatkuvasti pahentaa ilmastokriisiä – ja siis sulattaa käytännössä lunta altamme. Saimme suoraselkäisestä toiminnastamme hyvää palautetta yhteisöltämme ja aiomme jatkossakin nostaa esille aktiivisesti epäkohtia liittyen vaikkapa viherpesuun.

Vakavan puheen lisäksi olemme totta kai jakaneet ilmastoviestiä myös ilon ja
riemun kautta. Viime talvena järjestimme jopa neljä POW-laskua eri kumppanikeskuksissamme, muun muassa Ylläksellä, Rukalla, Pyhällä ja Sveitsissä.
Kevättalvella muistutimme jälleen POW-polun mukaisesta tärkeimmästä ilmastoteosta – eli äänestämisestä. Lupaus talvelle -vaalikampanjassamme keräsimme niin eduskuntavaaliehdokkailta kuin kaikilta talven ystäviltä ilmastolupauksia. Lupauksia ja allekirjoituksia voi edelleen tehdä täällä!

Suomen eduskuntavaalien lopputulos on nyt selvä, ja hallitusneuvotteluja
käydään edelleen tätä kirjoitettaessa. Vaalituloksen myötä on käynyt selväksi, että aktiiviselle ilmastotyölle on jopa entistä kovempi tarve. Meitä ilmastoaktivisteja tarvitaan siihen, että Suomessa jo tehdyistä ilmastotavoitteista pidetään tiukasti kiinni ja että niitä ennemmin kiristetään kuin höllennetään. Työtämme tarvitaan myös esimerkiksi kestävän matkailun edistämisessä, sillä esimerkiksi ilmastopäästöiltään mittavan lentomatkailun  suosio on jälleen kovassa kasvussa koronavuosien aiheuttamien välinotkahdusten jälkeen. Kesäreissuja suunnitellessa kannattaakin pitää korvan takana viime talven Kestävästi oppaat Ylläkselle  ja Pyhälle. Lupaamme myös tulevana talvea jatkoa näille oppaille.
Loppukevään iso uutinen POWille oli myös se, että saimme merkittävän uuden hankerahoituksen. SNOWSCAPE -hankkeen tavoitteena on kasvattaa talviurheilu- ja ulkoilutoimijoiden hiilikädenjälkeä yhteisöllisen työn kautta. Hanke on vahvistanut sitä, että voimme ylpeänä todeta, että POWissa on tällä hetkellä jopa kolme upeaa työntekijää: Noora, Sini ja Saara! Pysykää kuulolla: kerromme hankkeesta lisää jo tämän kesän aikana!

Lämmin kiitos koko upealle talven ystävien yhteisöllemme kuluneesta talvikaudesta! Työ talvien puolesta jatkukoon entistä energisemmin ja aktiivisemmin, sillä vain yhdessä voimme pelastaa talvet.

Heidi Kalmari

Hallituksen puheenjohtaja

Kuvat: Harri Tarvainen, Jari Salo ja Taivasalla

Liity jäseneksi

Jäsenmaksujen ja kannatusjäsenmaksujen avulla Protect Our Winters Finland järjestää kampanjoita ja tapahtumia, viestii ilmastonmuutoksesta ja sen vaikutuksista talvilajien harrastamiseen sekä vaikuttaa päättäjiin ja alan yrityksiin.