Protect Our Winters Finland on Vuokatin nuorten MM-hiihtojen pääyhteistyökumppani

Talvien säilyminen ja lumivarmuus ovat kohtalonkysymyksiä nuorille hiihtäjille ja hiihtokilpailuille. Helmikuussa järjestettävissä Vuokatin nuorten MM-hiihdoissa ilmastoviestiä viedään vahvasti eteenpäin yhdessä Protect Our Winters Finland -järjestön kanssa. Vuokatti Sport ja POW Finland ovat tehneet sopimuksen yhteistyöstä. “ Haluamme tehdä parhaamme, että talven ilot säilyvät tulevaisuudessakin”, Vuokatti Sportin toimitusjohtaja Veikko Halonen sanoo. 

Ilmastonmuutoksen edetessä talvista tulee epävarmempia ja lyhyempiä, ja samalla myös hiihtokilpailujen tulevaisuus on uhattuna. Erityisesti nuorille hiihtäjille lumivarmuus on jo kohtalonkysymys. Helmikuussa 2021 järjestettävissä Vuokatin nuorten MM-hiihdoissa ilmastoasiat nostetaan vahvasti esille. Ilmastoviestiä viedään eteenpäin yhteistyössä Protect Our Winters Finland -järjestön kanssa. POW Finland toimii tapahtuman paikallisena pääyhteistyökumppanina.

“Vuokatti Sport elää talvesta, talviurheilusta ja talviliikunnasta. Olemme nähneet, miten entistä pienempi osa ihmisistä pääsee nauttimaan näistä iloista. Siksi haluamme olla tekemässä parhaamme, että talvet ja niiden tuoma ilo ja jännitys säilyvät maailmassa”, sanoo Vuokatti Sportin toimitusjohtaja Veikko Halonen.

Kansainväliseen talviurheilijoiden ilmastoliikkeeseen kuuluvan Protect Our Winters Finlandin toiminnanjohtaja Noora Vihervaara iloitsee käynnistyvästä yhteistyöstä. POW on iloinen päästessään mukaan tekemään nuorten kisoihin liittyvää ilmastotyötä.

”Hienoa, että yhteistyömme alkaa juuri nuorten MM-kilpailuista. Kisojen pääyhteistyökumppanuus avaa meille mahdollisuuden kertoa ilmastoviestiä osana suurta kansainvälistä tapahtumaa. Nuoret ovat avainasemassa siinä, miten lähdemme tekemään muutosta kohti kestävämpää ja ilmastoystävällisempää elämää”, sanoo POWin toiminnanjohtaja Noora Vihervaara

Osana yhteistyötä saimme tärkeän viestin toimitettavaksi kilpailuihin osallistuville urheilijoille myös POWin kansainväliseltä lähettiläältä, Tour de Ski voittaja ja Olympiamitalisti Jessie Digginssiltä“Best of luck this week! Kick some ass!”

“Cross-Country skiing is a sport that depends on winter and snow. In order to have competitions like JWSC also in the future, climate change is a thing to take seriously especially within the sport of cross-country skiing.” Sanoo Diggies videollaan.  “We need snow, we have to have it and I hope that the next generations after us get this opportunity as well.” Diggins jatkaa.

“I think it is really important that as athletes we use our voices and speak up for the things we care about because we can really make a change. When we all speak up together and say that something is really important to us, like climate change, we can make a huge difference”, sanoo Diggins kannustavasti.

Nuorten MM-hiihtojen pääsihteeri Ann-Mary Ähtävä on myös innostunut yhteistyöstä POW Finlandin kanssa. Ähtävä uskoo, että ilmastoviestin esiintuominen niin kisoissa kuin kilpailijoidenkin keskuudessa on esimerkki, jolla on vaikutusta.

“Huippu-urheilijat ovat idoleita monille ja tavoittavat menestyksensä myötä valtavasti ihmisiä. Siksi myös heidän puheillaan ja teoillaan on suuri merkitys”, Ähtävä sanoo.

Lisätietoja kisoista: https://hiihtoliitto.fi/en/jwsc2021/