Kierrätettyä kestävyyttä

– Tavoitteena vaatehävikin minimointi POW yhteistön sekä talvi- ja ulkoilualan yritysten kanssa!

MiTÄ?

Lisää käyttöaikaa talvi- ja ulkoiluvaatteille = vähemmän päästöjä

Talviharrastamisessa toimivat ja sopivat vaatteet ovat olennaisessa roolissa, mutta myös merkittävä päästölähde. POW sekä käytettyjen merkkivaatteiden verkkokauppa Emmy jakavat yhteisen huolen ilmastonmuutoksesta, ja haluavat olla mukana pidentämässä vaatteiden elinkaarta kiertotalouden periaatteiden mukaisesti. Yhteistyön tavoitteena on edistää ulkoiluvaatteiden vastuullisempaa kuluttamista.

POW x Emmy -yhteistyö mahdollistaa yksityisille ja yritykselle reitin lahjoittaa tarpeettomat talvi- ja ulkoiluvaatteet Emmyn myytäväksi. Myynnistä saatavat tuotot ohjataan POWin tekemään ilmastotyöhön.

Mikä on Emmy?

Emmy on Suomen suurin second hand verkkokauppa, joka on vauhdittanut kiertotaloutta ihan uudella tavalla helppoudellaan ja palvelukonseptillaan. Emmy on vahvistanut kestävän kulutuksen periaatteita Suomessa, ja sen avulla yli miljoona tuotetta on saanut uuden kodin, 

Yksityishenkilöille

Lahjoita, järjestä keräys tai osta tuotteita valikoimasta

Meistä lähes jokaisella on ylimääräisiä vaatteita kaapissaan. Nämä tuotteet halutaan nyt kiertoon, sillä käytetty vaate on uuteen verrattuna eettinen valinta. Haluamme myös normalisoida ja tehdä helpoksi tavan ostaa talvi- ja ulkoiluvaatteita kierrätettynä. Ota siis alta haltuun vinkit miten voit olla mukana!

Kuvassa kahden puun välissä oleva polku kuvastaa käytettyjen vaatteiden kierrätystä, ja sen vaikutusta eettisen kuluttamisen polussa.

Käytetyt Vaatteet kiertoon

Sinulle sopimaton vaate voi olla toiselle juuri se mitä hän etsii. Mitä enemmän käytetyistä vaatteista on tarjontaa, sitä vähemmän tarvetta on tuottaa uutta.

LAHJOITAMALLA vaatteesi POW keräykseen tuet myyntituotoilla POWin tekemää ilmastotyötä. (ohjeet lähetykseen) HUOM! Ilmainen lähetys!

Lahjoitettavia tuotteita ottaa vastaan:

Burton Store Helsinki

Ruka Store

Amer Sports Brand Store, Helsinki 

 

Kuvassa kaksi kylttiä, jotka kuvastavat ilmastoaktiivisuutta ja ilmastonmuutoksen vastaista työtä

Kannusta mukaan, kerätkää yhdessä

Harrastus-, tai työkaverin kaapista löytyy varmasti myös vaatteita, joilla olisi vielä käyttöikää jäljellä. Mitä jos järjestäisit pop-up vaatekeräyksen työpaikalla tai harrastusporukkasi kesken!

Ohjeet POP-UP keräyksen järjestämiseen!

 

Kuvassa kolikkotorni kuvaamassa ilmastotyön vaatimaa taloudellista panostusta. Eettinen kuluttaminen ja vastuullinen kuluttaminen ovat tärkeitä ilmastonmuutoksen torjunnassa.

Osta POW x Emmy valikoimasta

Osta tuotteita POW x Emmy valikoimasta ja ole mukana vähentämässä vaatteiden tuottamisesta syntyvää päästökuormaa sekä tukemassa POWin ilmastotyötä.

Tästä POW x Emmy valikoimaan 

POW x Emmy valikoima koostuu POWille lahjoitetuista tuotteista. Kun ”uusia” tuotteita lahjoitetaan valikoimaan, julkaistaan ne tällä sivulla aina maanantaisin ja torstaisin.

Voit antaa tukesi POWin tekemälle ilmastotyölle myös mm. liittymällä jäseneksi tai vapaaehtoiseksi, lahjoittamalla, jakamalla tietoa ilmastonmuutoksesta ja sen ratkaisuista, aktivoimalla omaa yhteisöäsi ilmastoasioissa tai järjestämällä keräyksen ilmastotyön hyväksi. 

Tapoja vaikuttaa on monia. Yhdessä voimme pelastaa talvet! 

Yrityksille

Lahjoita ylijäämät ja auta asiakkaita kierrättämään

Tarjoamme yrityksille kestävän reitin talviurheilu- ja ulkoiluvaatteiden, kuten reklamaatio- ja ylijäämävaatteiden, kierrätykseen, sekä mahdollisuuden tarjota asiakkaille kierrätysmahdollisuuden liikkeissä esimerkiksi keräysboksilla. 

Kuvassa POW logolla varustettu talvitakki kuvastamassa kampanjan kohdetta, talvivaatteiden kierrätystä sekä ulkoiluvaatteiden kierrätystä

Brändien ja maahantuojien ylijäämät

POW:in ja Emmyn konsepti mahdollistaa yritykselle myymiensä vaatteiden elinkaaren maksimoinnin luomalla vastuullisemman reitin kierrättää ylijäämäiset vaatteet ja samalla tukea ilmastotyötä. Liity lahjoittavien yritysten joukkoon! 

OHJEET LAHJOITUKSEN TEKEMISEEN (Linkki)

 

Kuvassa maapallo ja POW logo osana kiertotalouden logoa. Kuva kuvastaa ilmastotyön ja eettisen kuluttamisen kokonaisuutta ilmastonmuutoksen torjunassa.

Keräyspiste myymälään?

Mahdollista asiakkaille tarpeettomien vaatteiden kierrätysmahdollisuus myymälässä esimerkiksi keräyspisteen avulla kivijalka- kauppakeskus myymälässäsi. 

Keräys voi olla käynnissä jatkuvasti tai pop-up tyyppisesti esim. tapahtuman yhteydessä.

POW x Emmy asiakaskeräys ohje 

Kuvassa on kaksi lumi-hiutale kylttiä osoittamassa, että myös yritysten kannattaa osallistua eettisen kuluttamisen mahdollistamiseen ja ilmastotyöhön

Sitoudu ilmastotyöhön

Kannustamme yrityksiä toiminnan kokonaisvaltaiseen vastuullisuuteen sekä yhteiskunnan muutoksen rakentamiseen yhdessä talviurheilun harrastajien kanssa.  Kannustetaan lisää ihmisiä ja yrityksiä mukaan ilmastotyöhön.

”Vastuullisuus alkaa siitä, mihin laki loppuu”

 

Lisätietoja POW x EMMY yhteistyöstä ja sen mahdollisuuksista saat POWin toiminnanjohtaja Noora Vihervaaralta noora@protectourwinters.fi / 0405255323.

Tutustu POW kumppaneihin ja kumppanuusmahdollisuuksiin

avaimet muutokseen

Muutoksen avaimet vähäpäästöisempään tekstiiliteollisuuteen ovat jo käsissämme!

Vaateteollisuuden hiilijalanjälki on yksi teollisuuden suurimmista, ja sen minimoiminen on ensiarvoisen tärkeää ilmastonmuutoksen hillitsemisessä. Pikamuotiin ja kertakäyttöisyyteen perustuva vaatteiden kuluttamistapa ei ole kestävä, ja vaatteiden elinkaarta on pidennettävä merkittävästi. Haluamme, ettei yksikään käyttökelpoinen talvi- tai ulkoiluvaate päädy enää roskalavalle tuhottavaksi ennenaikaisesti.

Meillä on jo mahdollisuus tehdä tekstiiliteollisuudesta kestävämpää ilmaston kannalta. Poliitikoiden tulisi lainsäädännön avulla tehdä tekstiiliteollisuudesta vähäpäästöistä, ja meidän pitää luoda tähän painetta. Uudet, vähäpäästöisemmät tuotantannon ja materiaalien kiertoon liittyvät teknologiat ovat myös erittäin tervetulleita.  Kuitenkin, jotta muutos on mahdollista, meidän täytyy muuttaa omia kulutustottumuksiamme.

Miten muutos tapahtuu?

Kuvassa POW-logo varustettu toppatakki kuvastaa kestävän kulutuskäyttäytymisen roolia ilmastoaktivismissa

Kulutuskäyttäytyminen

Kulutuskäyttäytymisellämme on merkittävä rooli yhteiskunnan muutoksessa. Meidän on yksinkertaisesti vain vähennettävä vaatteiden tuotantoa merkittävästi. 

Vähennä kulutustasi, älä osta mitään turhaa, vuokraa ja lainaa. Kasvata vaatteiden käyttöikää huoltamalla ja korjaamalla niitä. Jos vaate on sinulle epäsopiva, niin kierrätä se asianmukaisesti. Ensisijaisesti sellaisenaan esim. Emmyn kautta. 

Suosi yrityksiä, joiden tuotteet ja toimintatavat ovat ympäristöystävällisiä ja joille ympäristöstä huolehtiminen on etusijalla.

Äänestämme euroillamme joka päivä, ja se on valtava muutosvoima.

 

Kuvassa maapallo on sijoitettu osaksi kiertotalouden logoa kuvastamaan, kuinka kiertotalous vaikuttaa ilmastonmuutoksen vastaiseeen työhöntaa

KIERTOTALOUS

Kiertotalouden tarkoituksena on pyrkiä pois nykyisestä lineaarisesta talousjärjestelmästä, jossa käytön jälkeen tavarat heitetään pois. Kiertotaloudessa materiaali pyritään säilyttämään mahdollisimman pitkään käytössä kierrättämisen ja uusiokäytön avulla.

Kiertotalouden edistämiseksi anna vaatteillesi mahdollisimman pitkä elinikä korjaamalla ja kunnostamalla niitä. Suosi materiaaleja, jotka kestävät kulutusta ja säilyvät laadukkaina pitkään. Tutustu myös kierrätysmateriaaleista valmistettuihin vaatteisiin ja brändeihin. Kiertotaloudessa on myös keskeistä palveluiden hyödyntäminen omistamisen sijaan. Pyri vuokraamaan ja lainaamaan vaatteita, joita tarvitset harvoin ja kun ostat uusia suosi second-hand vaatteita. 

 

 

 

Kuvassa kaksi lumihiutale-kylttiä symboloi poliittisen muutoksen ja rakenteellisen kativismin vaikutusta ilmastonmuutokseen.

Poliittinen ohjaus

Vaate- ja tekstiiliteollisuus  tuottaa merkittävän osan globaaleista kasvihuonekaasupäästöistä ja saastuttaa voimakkaasti vesiä vaatteiden valmistuksessa käytettyjen kemikaalien takia. Siksi onkin erittäin tärkeää, että päästöjä sekä muita haitallisia ympäristövaikutuksia pyritään vähentämään poliittisen ohjauksen avulla.

Poliittinen ohjaus on merkittävä yhteiskunnallisen muutoksen ajaja. Poliittisella ohjauksella kuten lainsäädännöllä, verotuksilla ja erilaisilla taloudellisilla tukitoimilla tai pakotteilla voidaan edesauttaa kiertotalouteen siirtymistä sekä sysätä vaate- ja tekstiiliteollisuuden yritykset toimimaan vastuullisemmin. Vuoden 2022 keväällä EU päivitti tekstiilistrategiaansa, joka asettaa uusia vaatimuksia muun muassa tuotteiden laatuun, kierrätettävyyteen ja tuotannon läpinäkyvyyteen. Esimerkiksi Suomessa tekstiilijätteen erilliskeruu ja kierrätys tulee pakolliseksi vuonna 2023 ja EU tasolla vuonna 2025. Myös yksittäiset ihmiset voivat toimia edelläkävijöinä ja painostaa toiminnallaan  poliittisiin päätöksiin. 

mukana lahjoittamassa

”Meille on tärkeää, että kaikki tuotteemme päätyisivät käyttöön. Yhteistyö POWin ja Emmyn kanssa mahdollistaa ylijäämätuotteiden päätymisen aktiivisten liikkujien käyttöön ja vähentää siten hävikkiä.”

Weekendbee

”Olen ollut POWin toiminnassa mukana jo siitä asti kun se Suomeen perustettiin. Koen tärkeänä yhdessä POWin kanssa kiihdyttää vihreää siirtymää sen kaikilla osa-alueilla. POW x Emmy yhteistyön kautta saan omasta käytöstäni poistuneet tuotteet uusille omistajille helposti.”

Enni Rukajärvi

POW Lähettiläs

Burton Store Helsinki

blogi

Lähettilään kynästä: Huolta tai ei, parempia aikoja ilmastotoimille ei tule – ja juuri siksi kannattaa äänestää

Lähettilään kynästä: Huolta tai ei, parempia aikoja ilmastotoimille ei tule – ja juuri siksi kannattaa äänestää

Kirjoittaja on Protect Our Winters Finlandin lähettiläs, Helsingissä asuva vapaavalokuvaaja ja -toimittaja. ''Henkilökohtaiset valinnat ovat tärkeitä, mutta tärkeintä on vaikuttaa päätöksiin, joilla saadaan asioita muuttumaan kansallisella tai kansainvälisellä...

Äänessä: POW-jäsen – Entisen himomatkaajan identiteettikriisi

Äänessä: POW-jäsen – Entisen himomatkaajan identiteettikriisi

Minä olen matkaillut elämässäni paljon lentämällä. Paljolla tarkoitan, että olen käynyt 44 maassa, useimmissa lentämällä. Toki olen varmaan puolet tuosta määrästä tehnyt julkisilla siten, että olen lentänyt eri mantereelle ja matkaillut siellä maata pitkin. Mutta kuitenkin olen lentänyt paljon enemmän kuin moni muu. Itseasiassa maailman väestöstä noin 80 % ei ole koskaan lentänyt. Minä olen.