Tavoitteena lumiset ja vihreät talviurheilutapahtumat

Salpausselällä MM-esikisoissa on kerätty paikallisilta uudelleenkäyttöön tuhansia vanhoja hiihtosuksia, se kiertotaloutta ja yhteisöllisyyttä parhaimmillaan!

Salpausselällä MM-esikisoissa on kerätty paikallisilta toista tuhatta vanhaa hiihtosuksiparia uudelleenkäytettäväksi tapahtumassa, se on kiertotaloutta ja yhteisöllisyyttä parhaimmillaan!

Protect Our Winters kerää yhteen talviurheilun ystävät ilmastonmuutosta vastaan ja Ekokompassi tapahtuma – hanke on ehdottomasti yksi heistä. Meillä on myös yksi yhteinen hyvä ystävä, EKOenergia.

Protect Our Winters edistää lumisia talvia ja Ekokompassi edistää vihreitä toimintapajoja, yhteistyössä haluamme luoda valkoisia ja vihreitä talviurheilutapahtumia.

Ekokompassi on tapahtumille, pk-yrityksille ja julkisorganisaatioille soveltuva ympäristöjärjestelmä. Ekokompassin avulla saa ympäristöasiat tehokkaasti hallintaan, lähtötasosta riippumatta. Erityisesti tapahtuma-alalle suunnattua Ekokompassi tapahtumaa käyttää jo noin 40 tapahtumaa/tapahtumapaikkaa ja mukana on merkittäviä talviurheilutapahtumia kuten Levin Maailman Cup, Salpausselän 2016 MM-esikisat ja Lahti2017 pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisat.

Ekokompassi keskittyy olennaisimpiin muutoksiin ja maksimoi vaikutukset sekä kehittää ympäristötyötä jatkuvasti, askel askeleelta. Ekokompassi-ympäristötyö on ohjattu oppimisprosessi, joka kehittää usein koko organisaation toimintatapoja ja tuo mukanaan kustannussäästöjä. Energiansäästö ja vihreään sähköön siirtyminen ovat selkeitä tapoja vähentää minkä tahansa toimijan hiilijalanjälkeä. Tärkeää on myös vähentää liikkumisesta aiheutuvia ympäristövaikutuksia, joista merkittävin on ilmastopäästöjen muodostuminen.

Suomen Olympiakomitean koordinoimassa Ekokompassi tapahtuma – hankkeessa 2015–2017 palvelusta tehdään valtakunnallista ja ympäristöjärjestelmä rakennetaan vähintään 15 merkittävälle yleisötapahtumalle.

Toivomme, että tulevaisuudessa kaikki merkittävät talviurheilukeskukset ja – tapahtumat toimivat Protect Our Wintersin kumppaneina ja hallitsevat ympäristöasioitaan Ekokompassin avulla. Ekokompassi ja POW haluavat luoda yhteistyössä uusia vihreitä toimintatapoja talviurheilualalle.

POW:n puheenjohtaja Niklas Kaskeala ja Ekokompassi-hankkeen projektikoordinaattori Elina Levula ovat molemmat mukana keskustelemassa aiheesta: Kisamakkaroista hyönteispihveihin – mitä kiertotalous tarkoittaa tapahtumaliiketoiminnalle? Suomi100Forumissa, joka järjestetään Salpausselällä MM-esikisojen yhteydessä 18–20.2.2016.

Lisätietoja ja seuraa netissä:

www.ekokompassi.fi / Twitter @ekokompassi

www.suomiforum.fi / Twitter #Suomi100Forum

Kirjoittaja Elina Levula toimii Ekokompassi tapahtuma –hankkeen projektikoordinaattorina.

Kirjoittaja Elina Levula toimii Ekokompassi tapahtuma –hankkeen projektikoordinaattorina.