Oodi lumelle

snowflake3w
Usein asioita, jotka ovat itsestäänselvyyksiä ja joita ei osata arvostaa ennen kuin ne ovat poissa. Terveys, työ, ihmissuhteet. Ja lumi. Etenkään Etelä-Suomessa lumi ei ole enää mikään varma asia, joten kun lunta on lähettyvillä, on se juhlan paikka ja party on.

Lumi edustaa monelle puhtautta ja uutta alkua. Lumi merkitsee uusia mahdollisuuksia, uusia harrastuksia. Se tunne, kun pääset laskemaan puuteria tai teet kuperkeikkaa puolen metrin kinoksessa, on ainutlaatuinen. Lumi saa aikuisenkin innostumaan lapsen lailla. Ensilumi on yksi parhaista asioista maailmassa; kun aamulla herää ja ikkunasta katsoessa maailma on taas valkoinen.

Oletko ikinä tarkastellut lumihiutaletta tarkasti? Itse kerta kerran jälkeen ihmettelen (usein ääneen) kuinka täydellisen symmetrinen ja kaunis se on. Lumihiutale, jos jokin, olisi syy uskoa korkeampiin voimiin.

Meillä suomalaisilla on melko harvinainen etuoikeus: neljä vuodenaikaa. Vuodenaikamme ovat selvästi erilaisia ja kaikki niin ihania omalla tavallaan. Talvi lumisine pakkasaamuineen ei tuntuisi talvelta ilman kesän yöttömiä öitä. Vuodenajat eivät nekään kuitenkaan ole mikään itsestäänselvyys, sillä syksyt ovat viime vuosina venyneet yhä enemmän talven puolelle ja juhannuksen sää voi olla mitä vain miinus viiden ja plus kolmenkymmenen välillä.

Sivistyssanakirja määrittelee lumen: veden härmistynyt olomuoto, joka on kidemäistä, jäätyneestä vedestä muodostunutta kiinteää valkoista ainetta. Toisin määriteltynä siis ilon ja onnellisuuden lähde.

Pidetään huoli siitä!

Kirjoittaja Sohvi Kangasluoma on rovaniemeläinen kansainvälisen politiikan opiskelijan, joka aloitti lumilautailun 4-vuotiaana.

Kirjoittaja Sohvi Kangasluoma on rovaniemeläinen kansainvälisen politiikan opiskelija, joka aloitti lumilautailun 4-vuotiaana.