Kaikki vihreä sähkö ei ole yhtä vihreää

photo-14-12-2014-11-52-54Ensimmäinen kerta laskettelusuksilla oli kamala. Kaaduin niin pahasti että äidiltäni lainaamani haalarit (kyllä, ne olivat huudossa silloin) repesivät polvitaipeesta lapaluihin. Paikattuani kolhiintunutta, kolmetoistavuotiasta egoani päätin ottaa lajista niskaotteen ja pysyä kokeneemman kaverini vauhdissa.

Siitä alkoi vuosia kestänyt kiintymyssuhde harrastukseen, jonka parissa tuli koettua teini-iän kaikki vivahteet ujoista ihastuksista henkeviin hissijonokeskusteluihin. Erityisen selvästi on kuitenkin jäänyt mieleen se, että vaikka kotini silloinkin sijaitsi merivirtojen lämmittämällä etelärannikolla Porvoossa, laskukauden aloituksen ajankohtaa ei tarvinnut arvuutella. Mäkeen pääsi viimeistään marraskuun alussa.

Kampanjointi tulevaisuuden talvien pelastamiseksi on itsestään selvää, sillä Suomi ilman pakkasia on ajatuksena mahdoton. Yritysmaailmassa puhutaan paljon vastuusta ja hiilikädenjäljestä: mitä me organisaationa voimme tehdä jotta auttaisimme asiakkaitamme elämään ympäristöä eheyttäen?

Porvoon Energia on jo pitkään tuottanut ja myynyt Suomen Luonnonsuojeluliiton sertifioimaa EKOenergiaa. Yhtiömme 116-vuotiaan historian isoimmat investoinnit on tehty siksi, että haluamme tuottaa lämpöä ja sähköä yhteiskuntaa mahdollisimman vähän kuormittaen. Siksi loikka aktiiviseksi kampanjoijaksi luonto- ja kansalaisjärjestöjen rinnalle tuntui kaikin puolin oikealta. Tässä kolmen koplassa on toivon mukaan sellainen onnistumisen resepti, jota muutkin yhteiskuntahankkeet voisivat rohkeammin lähteä kokeilemaan.

Mitä me yrityksenä tästä hyödymme? Rahallisesti emme paljoakaan, olemme avoimesti vastanneet. Kannustimemme ovat muualla.

Haluamme tehdä ihmiset tietoiseksi siitä, että kaikki vihreä sähkö ei automaattisesti ole yhtä vihreää. Ainoastaan sertifioimalla voidaan olla varmoja siitä, että energian tuottamisen jokainen askel on läpinäkyvä ja mitattavissa. Mitä enemmän suomalaiset ostavat EKOenergiaa jonkun muun sähkötuotteen sijasta, sen varmemmin maahamme rakennetaan lisää ympäristöystävällisiä energiantuotantomuotoja, ja sen varmemmin maamme luonto pysyy terveenä ja puhtaana. Ja sen lähempänä ollaan oman visiomme toteutumista.

Cilla Mattheiszen
Viestintäpäällikkö
Porvoon Energia