Joukkorahoitus kokoaa väen samaan kelkkaan

Rukan huippu

Laskettelisitko mieluusti keskuksessa, joka tuottaa itse puhtaan energiansa laskijoiden itsensä tukemana. Tahtoisitko, että vakiolenkkisi ladut valaistaisiin ledeillä, joiden hankkimisen sinä ja muut sivakoijat olisivat mahdollistaneet?

Joukon Voima perustettiin, jotta näkisimme yhä useamman kestävän energian hankkeen toteutuvan ja ennen kaikkea, jotta tavalliset ihmiset pääsevät osallistumaan niihin. Ratkaisuna näihin kahteen tavoitteeseen oli joukkorahoitus. Pystytimme palvelun, jossa energiahankkeiden omistajat ja kiinnostuneet rahoittajat kohtaisivat.

Joukkorahoituksen vastineena voi olla joko tavara, palvelu tai korkoa rahoitetulle pääomalle. Ostaisitko hiihtokeskuksen kausikortin, jos sillä mahdollistaisit rinnekahvilan energiaremontin ympäristöystävällisemmäksi? Sijoittaisitko pankkirahastojen sijaan mieluummin hiihtolomakohteesi aurinkovoimalaan?

Joukkorahoittaminen on myös keino osoittaa tahtonsa ja vaatiakin. Menestyksekäs varainhankinta olisi vahva signaali siitä, että talviharrastajat ovat todellakin valmiita osallistumaan talkoisiin ympäristömme puolesta. Se olisi viesti talviurheilukeskuksille, että niiden asiakkaat haluavat päätöksiä ja investointeja ympäristöystävällisyyden vaalimiseksi.

Protect Our Winters ja Joukon Voima kulkevat kohti samoja tavoitteita. Mielestämme ilmastonmuutos ja sen hillitsemiseen liittyvät ratkaisut, kuten uusiutuvan energian tuotanto tulee tehdä kiinnostaviksi, lähestyttäviksi ja kansantajuisiksi. Kestävien energiaratkaisujen joukkorahoittaminen on sinulle konkreettinen keino taklata ilmastonmuutosta yhdessä muiden kanssa ja olla mukana pelastamassa tulevien sukupolvien talvia.

Unite for POW! Jouko on messissä!

Jukka Kajan toimitusjohtaja Joukon Voima Oy

Jukka Kajan
toimitusjohtaja
Joukon Voima Oy