Haluatko pelastaa talvet? – Kokeile kasvisherkkuja

 

Ruoka muodostaa noin 20 % ihmisen aiheuttamista hiilidioksidipäästöistä, saman verran kuin liikenne. Suurimmat ruoantuotannon ilmastopäästöt syntyvät liha- ja maitotuotteiden tuotannosta. Siksi Protect Our Winters Finland ja WWF kannustavat hiihtolomalaisia kokeilemaan ilmastoystävällistä kasvisruokaa.

Tiedote, julkaisuvapaa 19.2.2018

Pelastetaan talvet -kampanjassa Protect Our Winters -lähettiläät, etunenässä Enni Rukajärvi, Martti Jylhä, Miikka Hast ja Merle Soppela, osoittavat, että ruokavalion muuttaminen kasvispainotteisemmaksi on helppo, herkullinen ja vaikuttava tapa osallistua talvien pelastamistalkoisiin.

”Kotona tykkään kokkailla kasvispainotteisesti. En ole ruoan suhteen kuitenkaan mikään tiukkapipo. Eikä pidäkään olla”, sanoo kampanjan keulakuva, lumilautailija Enni Rukajärvi.

Kampanjasivustolta löytyy lähettiläiden nimikkoreseptejä, joilla talviystävällisen ruoan kokeilussa pääsee helposti alkuun.

“Anna uusille elämyksille mahdollisuus. Itse pidän lihasta paljon, mutta olen löytänyt kasvisvaihtoehdoista todella hyviä ja proteiinipitoisia uusia suosikkeja”, kannustaa maastohiihtäjä Martti Jylhä.

Ilmastonmuutoksen kannalta on ratkaisevaa, kuinka paljon eläinkunnasta peräisin olevaa ruokaa syömme. Ruokavalion muuttaminen on asumismuodon tai liikkumistavan muuttamiseen verrattuna helppo tapa pienentää henkilökohtaista hiilijalanjälkeään.

”Kuka tahansa voi tehdä vaikuttavan ilmastoteon omalla lautasellaan. Nauti useammin kasvisruokaa, korvaa osa maitotuotteista kaura- tai soijavalmisteilla, äläkä heitä ruoka roskiin”, kiteyttää WWF:n suojeluasiantuntija Annukka Valkeapää.

Kokeile kasvisherkkuja eurolla

Pelastetaan talvet -kampanja tarjoaa Rukalla hiihtolomaansa viettäville helpon tavan kokeilla kasvisruokaa ja tehdä ilmastoteko omalla lautasellaan: K-Market Rukankylästä voi ostaa 19.2.–9.3. talviystävällisen ruokakassin vain 1 eurolla. Kassi sisältää Kaslinkin ja Jalotofun tarjoamat ainekset ja reseptin herkulliseen kasvisruoka-ateriaan neljälle henkilölle.

Kampanjassa ihmisiä kannustetaan myös jakamaan innostavia kokemuksia kasvisruoasta sosiaalisessa mediassa. #pelastetaantalvet-hashtagillä merkityistä kuvista paras resepti, kuva tai fiilis palkitaan neljän henkilön majoituspaketilla Rukalle 23.–25.3.2018. Voittajat pääsevät myös maailman suurimmalle kynttiläillalliselle WWF:n Earth Houriin Rukan Hanki Baariin lauantaina 24.3.

Lisätietoja:
kampanjasta: puheenjohtaja Niklas Kaskeala, Protect Our Winters Finland, p. 050 5866422
ruoan ilmastovaikutuksista: suojeluasiantuntija Annukka Valkeapää, WWF, p. 040 551 5601

Pelastetaan talvet -kampanjan tavoitteena on antaa tuhansille suomalaisille talviurheilun ja -liikunnan ystäville myönteisiä kokemuksia ilmastoystävällisen ruoan parissa ja kannustaa heitä syömään kasvispainotteisemmin. Kampanjaa tukevat Jalotofu, Kaslink, Rukankylän K-Market ja Rukan hiihtokeskus. www.pelastetaantalvet.fi

Protect Our Winters (POW) Finland aktivoi talviurheilun ystäviä ja talvilajien parissa toimivia yrityksiä ja yhteisöjä pelastamaan talvemme. Kannustamme kaikkia talven ystäviä tekemään ilmastonmuutokseen vaikuttavia päätöksiä päivittäisessä elämässään sekä vaikuttamaan asiaan yhteiskunnassa laajemmin. Olemme osa kansainvälistä Protect Our Winters -liikettä. protectourwinters.fi

WWF Suomi on osa laajaa, kansainvälistä WWF-verkostoa, jolla on toimistoja noin 50 maassa ja toimintaa yli sadassa maassa. Tavoitteenamme on pysäyttää luonnon monimuotoisuuden heikkeneminen ja pienentää ihmisten ekologinen jalanjälki maapallon kantokyvyn mukaiseksi. Siksi kannustamme suomalaisia ilmaston kannalta kestäviin ruokavalintoihin. www.wwf.fi