Enni Rukajärvi ja Protect Our Winters pyytävät suomalaiset apuun pelastamaan talvia

Tiedote 3.11.2016

enni_f94i8537

Protect Our Winters (POW) Finland lanseeraa Skiexpo-viikonloppuna Pelastetaan talvet -kampanjan, jonka tavoitteena on saada suomalaiset laskettelijat ja hiihtokeskukset vaihtamaan käyttämänsä sähkön uusiutuvaan EKOenergia-ympäristömerkittyyn sähköön. Parempien talvien puolesta toimivan kampanjan keulakuvana on lumilautailija Enni Rukajärvi.

Protect Our Winters -ilmastoliike pyrkii toimillaan ja työllään pelastamaan tulevat talvet ja säilyttämään niiden lumivarmuuden. ”Vaikka ilmastonmuutoksen vaikutukset ovat hälyttäviä, voidaan Suomen talvet vielä pelastaa. Suomalaisella laskukansalla ja suomalaisilla hiihtokeskuksilla on nyt oiva paikka liittyä mukaan ilmastotalkoisiin”, sanoo POW-liikkeen lähettiläänä toimiva Enni Rukajärvi.

”Moni laskija kantaa huolta harrastuksensa tulevaisuuden näkymistä ja toivoo talviurheilualalta sekä omalta yhteisöltään edelläkävijyyttä ilmastokysymyksissä. EKOenergiaan siirtyminen on vastuullinen teko lumisten talvien puolesta”, toteaa Protect Our Winters Finland ry:n puheenjohtaja Niklas Kaskeala.

EKOenergia on Suomen luonnonsuojeluliiton aloitteesta syntynyt kansainvälinen ympäristömerkki sähkölle. Se takaa, että sähkö on täysin uusiutuvalla energialla tuotettua ja tuotannossa on huomioitu ekologiset kestävyyskriteerit. Kampanja tavoittelee suomalaisten hiihtokeskusten ja kotitalouksien sähkönkäytön hiilijalanjäljen pienentämistä useilla tuhansilla tonneilla.

Sappee, Salla, Kokonniemi ja Pääskyvuori jo mukana

Kampanja on aktiivisen taustatyön ansiosta tukenut neljän suomalaiskeskuksen, Sappeen, Sallan, Kokonniemen ja Pääskyvuoren, siirtymistä EKOenergia-ympäristömerkittyyn sähköön jo alkavalla laskettelukaudella.

”Ympäristöystävällisyyden pitäisi olla etenkin matkailualalla yksi toiminnan peruspilareista. Ympäristöystävällinen palveluntuottaminen voi toimia jopa kilpailukeinona”, sanoo Sappeen matkailukeskuksen toimitusjohtaja Jouko Poukkanen. ”Me haluamme olla mukana vaikuttamassa tärkeässä asiassa ja samalla tehdä konkreettisia toimenpiteitä ilmaston puolesta”, toteaa puolestaan Sallan hiihtokeskuksen toiminnanjohtaja Kari Koskimaa.

Protect Our Winters Finland kannustaa suomalaisia talviliikunnan ystäviä ottamaan osaa kampanjaan koko viikonlopun ajan (4-6.11.) Ski- ja Boardexpoilla Helsingin Messukeskuksessa. Kampanjan toteuttavat yhteistyössä Protect Our Winters Finland ry, EKOenergia-ympäristömerkki sekä Porvoon Energia.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Protect Our Winters Finland ry, puheenjohtaja Niklas Kaskeala, puh. 050 5866422

EKOenergia-ympäristömerkki, ohjelmapäällikkö Riku Eskelinen, puh. 050 5727782

Sappeen matkailukeskus, toimitusjohtaja Jouko Poukkanen, puh. 0400 358230

Sallan hiihtokeskus: toimitusjohtaja Kari Koskimaa, puh. 040 5414197

Enni Rukajärven haastattelupyynnöt, Noora Vihervaara, puh. 040 5255323

www.pelastetaantalvet.fi